Alpokon át 11. nap

Olaszország Dongo

Ott-tartózkodás ideje: 2017. jún. 10.  - 2017. jún. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 599 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Itt a következő nekifutás. Korábban mentem volna, de lányom kezét törte, így csúszott a programom. Ma is, mint szinte mindig manapság, kapkodva indultam el. De sikerült azért időben a vonaton ülnöm. Szokásosnak mondható Zürichi éjszakai vonatra ültem fel. Péntek lévén biztosra mentem, még helyjegyet is vettem. De nem volt megalapozott a gyanúm, hogy sokan is lehetnek. Egészen Zürichig egy nyugdíjas nénivel utaztam. Igy egészen sokat tudtam aludni a 3 ülésen feküdve. Mivel vágányzár miatt, St. Margariten felé került a vonat, később értünk Zürichbe. Nem is értem el a Milánói vonatot. De nem gond mert ment másik, igaz pár átszállással. Kb két órát vesztettem, de mára nincs sok kilométer ha nem lesznek nagy dombok, simán meglesz.

Como állomáson bicajt összeraktam és irány a tópart. A nyugati parton tekertem végig. Többnyire igyekeztem tóparthoz közeli útakon tekerni, ahol enyhe a forgalom. Bár időnként nem volt más választásom fel kellett mennem a forgalmasabb útra. A tó és környezete ahogy vártam, csodálatos volt. Kis falvak, szép partok itt a magas hegyek lábánál. Távolban látszott még magasabb hegyek is várak majd rám. Nem mintha nem tudtam volna, de a látvány az sokkal másabb. Kiváló meleg időm volt, talán még melegebb is mint kellene. Menaggio után izgultam, hogy többet kell mennem majd a forgamasabb úton. De aggodalmam nem vált valóra. Több helyen még kerékpár út is fogadott, főleg azokon a szakaszokon ahol alagút vezetett a hegyben. Ott a régi nyomvonalat, ami a part közelében ment, megcsinálták kerékpárútnak, ami tovább fokozta a tekerés élményét. Több helyen tartottam pihenőt, meg fotó szünetet. Kellemes tempóban időben megérkeztem Dongoba. Talán úgy fél hét körül lehetett az idő.

Ma fogom először kipróbálni a cauchsurfinget. Előző utamon szerettem volna, de ott még nem jött össze. Ahogy megérkeztem Dongoba leültem a tóparthoz közel. Innen próbáltam üzenni a szállásadónak, de nem stimmelt a telefon szám. Közeli gyógyszertárban kértem segítséget mi Olaszország hívószáma. De így sem jött válasz, gondoltam akkor telefonálok. De sajna az jött, hogy nem jó a szám. Úgy látom most kezdődnek csak a gondjaim. Ekkor gyorsan megpróbáltam neten üzenni, de ehhez kellett sms a telenornak. Persze azt írta ehhez a telefonszámhoz nem lehet. Akkor miért küld üzenetet, hogy vegyek netet. Na ez kalap sz....t ért. Ekkor jött a megváltás. Megláttuk egymást a sráccal, pont halért volt lent a boltban. Igy már minden rendben. Itt lakot a közelben, bicajt letettük a pincében. Megmutatta a szobát ahol aludni fogok. Emeletes ágyon fölötte fogok aludni. Gyorsan lezuhanyoztam, mert itt volt az ideje. Mivel a haverjaival kerti partit csinálnak, meghívtak engem is. Szomszédos kertben volt. Ettünk finom sajtokat, meg halat sütöttek. Kevés angol tudásommal azért tudtunk kicsit kommunikálni is. Jó volt mert az udvaron csipegettek növényekből és hozzá tették a halhoz. Biztos tudják mit csinálnak. Mondjuk a hal is finom volt. Én nem maradtam végig, mert holnap kemény nap vár rám. Közel 2000 méterre fogok feltekerni. Mentem aludni.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina