Alpokon át 13. nap

Svájc St Moritz

Ott-tartózkodás ideje: 2017. jún. 12.  - 2017. jún. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 077 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. feb. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Reggel még hallottam mikor a tulaj elmegy dolgozni. Számomra hihetetlen, de simán itt hagyta a kulcsot, majd dobjam be a postaládába, bicaj meg ott lesz a nyitott garázsban. Mikor felébredtem úgy éreztem ma 1 métert sem fogok tudni tekerni. De amíg reggel felöltöztem, rendbe tettem magam. Valamint megreggeliztem, ami szintén ki volt készítve az asztalra, egészen rendbe jöttem. Így akkor indulhat is a tekerés. Mai napra a Bernina hágó következik.

Bicajra pattantam és neki is indultam, szokás szerint ma is kiváló idő fogadott. Hamarosan indult is az emelkedés, először csak lazán, aztán szépen beleerősített. Boltot kerestem, de kevés sikerrel. Még jó hogy reggeliztem, mert üres hassal érdekes lett volna ez a hágó. Szépen haladtam felfelé, úgy féltávon, volt egy szép hely, gyönyörű kilátással és vasúttal. Távolban 4 ezres havas csúcs emelkedett. Itt pihentem kicsit, és még a vonatot is sikerült lencsevégre kapnom. Aztán jöhetett a második fele a hágónak. Innentől végig közelemben jött a vasút, így sok képet tudtam arról is készíteni. Azért szép volt itt a magasban, bár elég kopár kezdett lenni már a vidék, a fák azok teljesen elfogytak. Volt itt a fennsíkon egy tó, de most elég alacsony volt a szintje. A hágó előtt úgy jártam mint a múltkor, azt hittem már a tető jön, de a kanyar után várt még rám pár km. Fura mert tegnap reggel éreztem úgy, hogy kiváló formában vagyok, majd elvéreztem a hágókon. Ma meg úgy ébredtem mint egy hadirokkant, erre simán kitekertem minden emelkedőt. Újra kétezer fölött, igaz még ez csak a második alkalom, de egyben az eddigi legmagasabb, ahová feltekertem, pontosan 2330 méter. Egy horvát csapat tekert előttem, itt elcsíptem őket, csináltattam is fotót velük rólam a táblánál. Kattintottam innen én is szép fotókat. Majd felkaptam egy felsőt és indulhat a száguldás lefelé. Ahogy suhantam lefelé, hát bizony erről az oldalról combosabb lett volna feltekerni. Elején nagyon komoly szintet haladtam lefelé. Később egy állomásra suhantam be. Elcsíptem pont a vonatokat, Levi haverom is itt ért el telefonon. Egy kis evés ivás is belefért. Aztán gurultam tovább Tirano felé, ez lesz mostani túrám vége. A vonatot egy frankó helyen újra elcsíptem, maga alá befordult egy viadukt alá. Igaz nem a legjobb szögből tudtam fotózni, de azért nem lett rossz. Aztán szépen elértem Tiranot.

Jóval hamarább megérkeztem, mint arra számítottam. Éhes és fáradt voltam, de bolt leghamarabb 3-kor fog nyitni, most meg 2 óra körül van még csak. Egy fagyival vigasztalódtam addig is. Gondoltam elmegyek még Milánóba majd eszek ott, de inkább maradtam. Leginkább az állmáson ücsörögve töltöttem el az időt. Aztán át boltba és bevásároltam. Majd vissza az állomásra és jól is laktam. Egész jó hely volt ez itt, úgy döntöttem szétkapom a bringámat. Milánóba már úgy sem nagy kedvem lesz bicajozni. A következő vonattal el is mentem Milánóba. Ott is volt egy jó 2 órám, amiből 1 el is ment a helyjegyem megvásárlásával, annyian voltak. A másik órát elücsörögtem a peron végén. Fotózgattam, de nem túl nagy elánnal, eleve nem volt túl jó a hely sem. Aztán jött a vonat. Bécs és Budapest átszállással kora délután már haza is jutottam.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina