Csenge és Attila két keréken 30-31. nap

Magyarország Tiszadob

Ott-tartózkodás ideje: 2017. aug. 30.  - 2017. aug. 31. (1 nap)

0 hozzászólás I 194 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. dec. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Hosszú kényszer szünet után vagyunk. De végre minden rendben és folytathatjuk túránkat. Csenge keze is teljesen rendben a törés után. Útvonal is megtervezve, találtam egy jó utat a Tisza-tó felé. Már legalább 2 éve tervben van a körbe bicajozása. Most sem jutunk el odáig, de már nagyon közel leszünk. Két napunk maradt a nyári szünetből, ezt nagyrészt bicajozással fogjuk tölteni. Mai napon még volt a suliban próba az évnyitóra, így csak 11-kor indultunk Vasváriba. Mivel nagyszülők lent vannak, ebéddel vártak minket. Aztán elvittek minket Nagycserkeszre, ahonnan folytatjuk túránkat.

Egy geoláda miatt tettünk némi kitérőt, pár száz méteren a főútra is fel kellett mennünk. De aztán jöhetett az alföldi földút. Nagy érdekességre nem is számítottunk, bár rögtön az elején bele botlottunk egy furcsa gépezetbe. Egy fotót mindenképpen megért. Néhol munkagépek dolgoztak, már a kukoricát is aratták. Tartottunk néhány pici pihenőt, a melegre való tekintettel. Vasváriba érve már aszfalton fejeztük be mai túránkat. El a nyaralóig.

Ma 23,5 km tekertünk. Túra után ki a strandra. Kipróbáltuk az új hullámmedencét, ami kiváló hullámokkal örvendeztette meg főleg Csengét. Aztán haza kaja és pihenés, mert holnap már komolyabb távot fogunk tekerni.

Reggel kényelmesen felkeltünk, megreggeliztünk és indulhatott a mai túra. Csenge országúti kerékpárra váltott, mert mostanság azt jobban kedveli.

Tiszadobig az úton tekertünk, ahol szerencsénkre kevés az autó. Jó időben indultunk, de kezdett egyre melegebb lenni. Ez sokat fog rontani az össztávon, mert Csenge nem szokta bírni a meleget. Volt több verzió is, Polgár, Tiszacsege és még Tiszafüred is benne volt. Bár ez utóbbinak szemernyi esélye sem volt. Tiszadobon mentünk a kastélyhoz, furcsa de még én sem jártam itt. Belülről is meglátogattuk, csak egyénileg mert vezetőre 40 percet kellett volna várni. Aztán a kertben is sétáltunk egyet. Majd folytattuk volna túránkat, mikor eszembe jutott a geoláda. Azért még eltekertünk a Tisza partjára, ahol meg is találtuk. Tiszadobot elhagyva mi a Tisza gátján folytattuk utunkat. Térképen be volt jelölve kerékpárútnak, de itt ezt semmi nem jelezte. Ami jó, hogy a gáton egészen jó aszfaltozott út vezetett. Igaz ki volt téve, csak vízügyi autóknak. Jó tempóban tudtunk haladni, csak a meleg volt ellenünk. Nem volt kánikula, de még nyár végére azért oda pirított kicsit a nap. Mivel szinte végig a napon tekertünk, pár helyen lehúzódtunk árnyékos részre pihenni. Látszik Csengén a kihagyás, de azért becsülettel tekert. Igaz Polgárig jutottunk ami a mára tervezett legkisebb táv volt. Kicsit még izgultunk is meg lesz-e a várva várt ezredik kilométerünk a túránk folyamán. A gátról Polgárra csak földúton tudtunk betekerni, ez Csengének kicsit kényelmetlenebb volt, de szép óvatosan letudtuk ezt is. Polgáron fagyiztunk egyet, majd hívtuk "nagypapit", hogy 1 óra múlva jöhet értünk. Közeli parkon tekertünk át, gondoltam ránézek nincs-e itt geoláda. De volt, kb 50 méterre meg is találtuk. Innen az Archeoparkba tekertünk, ott lesz a találkozó. Viszont előtte egy kilométerrel meg lett az 1000 km. A vasúti sínek előtt találtunk egy régi elhagyott aszfaltozott részt. Gyűjtöttünk apró virágokat, és abból raktuk ki az 1000 km-t. Megcsináltuk örömteli fotóinkat. Aztán irány az uccsó 1km. De sajna bicajjal nem tudtunk bejutni, így az Outlet parkolóban lett a találkozó.

Ma túránk 50,5 km lett, de a tekergéssel a végén még 1km-t rádobtunk. Bepakolás a kocsiba. Még láttam itt egy Budmil boltot, ahol kinézetem egy hátizsákot, mert a mostani kezdi feladni a küzdelmet.

Vissza vasváriba, megvacsoráztunk és indulás haza. Útközben még be a hátizsákért, mert a túrán nem volt nálam annyi pénz.

Már csak egy kis érdekesség a végére. Ez volt a 30-31 napunk és pont augusztus 30-31-re esett.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Őszi darules Hortobágyon
  A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina