Szlovákia, Starý Smokovec (Ótátrafüred), SzG3

Szlovákia Stary Smokovec

Ott-tartózkodás ideje: 2017. aug. 03.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 099 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. szept. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: hegy  magastátra  magas_tátra  ótátrafüred  sikló  stary_smokovec  szlovákia  tátra  templom  vasút  villamos 

Most vessünk néhány pillantást Magastátra község központi településrészére, Ótátrafüredre. Hasonlóan más településrészekre, ez is egy nyaraló (telelő) hely, saját lakossal alig rendelkezik. Szálloda szálloda hátán, panzió panzió hátán. Plusz éttermek és egyéb szolgáltató egységek. A tisztaság kimagasló és a szokásos csend is megtalálható itt. Ótátrafüred a központi településrésze Magastátrának, itt vannak az önkormányzati szervek is. A központja a Grand Hotel, amelyet szépen felújítottak. Innen indul a sikló a Tarajkára, ahonnan megtekinthetőek a Tarpataki vízesések. A tátrai villamos központja is, innen lehet eljutni Tátralomnicra ill. Csorbatóra, valamint ide eljutni Poprádról.
Igazából a történelme érdekes, mivel a tátrai rész csak nagyon későn lett feltárva és a turizmusba bevonva (ellentétben mondjuk az osztrák és svájci helyekkel). Itt két nevet kell megjegyezni: Tátrafüred Csáky István grófnak köszönheti alapítását, a felvirágoztatása Rainer János György érdeme. 1833-ban még csak 6 ház állt itt, 1868-ban már 20!. Akkor kezdődött a felvirágzása, amikor utat építettek ide. Már korábban meghatározták, hogy mekkora telkek lehetnek itt (és mennyi), így még most is nagyon szellősen helyezkednek el a szállodák, a panziók, stb. Pedig gondolom, a telekárak az egekben vannak, de mégis ellent tudnak állni a sűrű beépítésnek. Egyszóval - bár történelmi emlék és ehhez hasonló dolgok nemigen találhatóak itt - a központi fekvése, szép szerkezet miatt mindenképpen javasolt legalább egy sétát tenni itt (meg amúgy is ide keveredik az ember a sikló miatt).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo