Alpokon át 14. nap

Olaszország APRICA

Ott-tartózkodás ideje: 2017. okt. 03.  - 2017. okt. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 402 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. feb. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Többször készültem már, hogy folytatom a túrámat, de csak nem jött össze. Sőt a barátokkal is elmarad a túra amit Landech-ból kezdtünk volna. Elég komolyan kicsúsztam a bicajos időszakból is. Minden arról szólt, idén már nem kellene belevágnom. Ennek ellenére nem bírtam kihagyni, idő is egészen biztatónak ígérkezett. Viszont ebben az időszakban már a Stelvio-nak nem fogok nekimenni. Változtattam a túra útvonalán, újra Velence felé veszem az irányt. Nem újdonság, mert mikor belefogtam az Alpokba, ez volt a célom, hogy Velencéig eljussak. Stelviót sajnálom, mert az most így kimarad. Most az autó mellett döntöttem, mert ez lesz a szállásom is. Raktam is be bőven meleg cuccot, mert reggelente 10 fok alatt is lehet a hőmérséklet.

Már hétfőn elindultam, Pesten aludtam, még ágyban. Aztán kedden egész nap autóztam. Direkt nem mentem autópályákon, az egész túrát kirándulósra vettem. De már a cél előtt egy 150km-rel elálmosodtam. Találtam is egy békés helyet, ahol kipróbáltam az autóban alvást. Elsőre nem volt teljesen meg a kényelmem, de majd alakul. Éjszaka még előkerültek plusz takarók. Nem is véletlenül, reggel nézem 4 fok volt odakint.

Korán tovább indultam, hogy időben beletudjak ma vágni a tekerésbe. Azon az úton autóztam, ahol tekerni is fogok. Igaz nem erre terveztem, de nem kockáztatok, hogy földútra keveredek és autóval nem tudok menni rajta. Lesznek emelkedők, az idő kezd tökéletes lenni a tekeréshez. Tiranoig nem mentem el (6km-re volt), vissza fordultam, kocsit felvittem a hágó tetejére. Ez a mai logisztika miatt sokkal könnyebb lesz. Előkaptam bicajt, még picit hűs volt, de felöltöztem rendesen.

Indulhatott a tekerés, igaz egyenlőre még csak legurultam a hágóról és eltekertem Tiranoig. A vasútállomásról fog kezdődni a túra. Mivel már szépen süt a nap, pár ruhámtól megváltam. Várt rám 6 km az igazi emelkedőkig, egy folyó partján tekertem szinte végig. Innen aztán jöhet 12 km a hágó tetejéig. Útközben az út szélén gesztenyéket fedeztem fel, mi több szelídgesztenyéket. Néha pihenés képen gyűjtögettem is belőle, sőt egy nagyobb fánál begyűjtöttem legalább egy kilót. Egy templom került még utamba amit kívülről megtekintettem. Bő két óra tekerés után szépen fel is értem a csúcsra, ami 1176 méteren volt. Természetesen sokszor megálltam fotózni meg gyönyörködni a kilátásban. Kocsinál pihentem kicsit, meg lepakoltam a meleg cuccom. Indulhatott a száguldás, egészen Edolóig. Innen majd vissza kell mennem a kocsiért. Mivel itt még nincs vonat a stoppolás a megoldás. Viszont a városban semmi jó helyet nem találtam, ahol ott tudnám hagyni a bringát. De rábukkantam egy jó pizzériára, 4,50-ért bevágtam egy kiváló szalámis pizzát. Közben törtem a fejem, hogyan tovább. Mikor gurultam be Edoloba, a város elején láttam egy faszit aki rozsdát kapargatta a kerítéséről. Vissza is tekertem addig, lebeszéltem vele az ügyet. Mondta egy jó darabig ő még elkapirgál itt. Letettem az udvarra a bringát és odébb sétáltam stoppolni. Nem mondom hogy gyorsan felvettek, egy jó félórát nyújtogattam a kezem. Fura módon egy lakókocsis pár szánt meg. Fel is vittek a kocsimig. Átpattantam és indulás a bringámért. Bepakoltam a kocsiba és irány tovább. Mivel itt egy újabb hágóhoz indul felfelé az út ami közel 30km-es lesz, gondoltam ma belekezdek még kicsit. Kocsival ki a városból, elmentem vagy 5-6 km-t. Ott a folyóparton letettem egy kavicsos parkolóba. Bicajjal visszagurultam Edoloba. Belekezdtem hát az új hágóba ami a Tonale passo lesz. Ma tekerek amíg kedvem van, ha meguntam csak vissza gurulok a kocsiig. Egy bő 10km-t még sikerült ebből is letudnom, igaz ez még csak lassan emelkedett. Találtam jó parkolót, egy sporttelep mellett, Vezza d'oglio-ban.

Vissza a kocsihoz és azzal eljöttem ide. Jó mert reggel innen folytatom, itt indul egy bringaút felfelé. Mire elhelyezkedtem kezdett is sötétedni. Ma már jobban felkészültem, takarók bekészítve ha hidegebbre fordul az éjszaka. Jobban is ment az alvás.

Mai tekerésem 45km volt a nyomvonalon, de ide oda tekerésekkel 72km lett.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina