Bécsi advent

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2017. dec. 02.  - 2017. dec. 02. (1 nap)

0 hozzászólás I 166 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. dec. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Bács 

A pécsi Ikarosz Utazási Irodával voltam egy napot Bécsben. Hajnali háromkor indult az emeletes busz a pécsi 48-as tér mellől. Az útirány Kaposvár-Zalaegerszeg-Sopron volt, és a zalaegerszegi tescóban álltunk meg egy fél órás mosdószünetre. A busz kényelmes volt, és délelőtt 10 órára értünk Bécsbe.

Első állomásunk a schönbrunni kastély volt, ahova fél 11-re értünk oda, és negyed 12-kor volt lehetőségünk bemenni a kastélyba, addig a kertben lévő adventi vásárt tekintettük meg. Az első dolog, ami szembetűnt, hogy rengeteg ember, sőt rengeteg magyar van ott, ezért érdemes nem hétvégén megtekinteni a kastélyt, mert kb. úgy éreztem magam bent, mint egy futószalagon haladó tárgy, kicsit elvesztette a varázst. Szóval negyed 12-kor bementünk a kastélyba, és ott megkaptuk a magyar nyelvű audio guide-ot, aminek a használata szerencsére nem bonyolult. Mi a 40 termes grand tourt tekintetük meg 18 euróért. A kastély két uralkodó Mária Terézia és Ferenc József kedvelt helye volt, ezért ennek a két személy élettörténetéből érdemes fölkészülni, mielőtt megtekintenénk a kastélyt. Nekem összességében tetszett az egész. A kastélyból mielőtt kijöttünk volna, elmentünk wc-re, ami a kastélyban ingyenes, de a kertnél található wc-ért fizetni kell.

Ezután fél 2-kor mentünk a belvárosba. Itt szabadprogram volt. Mivel a Bellariastrasse-n szálltunk ki a buszból, elsőként a Hofburgot néztem meg kívülről, mert ott is rengeteg ember volt, és 5 órára vissza kellett érnem a buszhoz. A Hofburgban található a spanyol lovarda, ami a lipicai lovairól híres. Ezután a városi forgatagon keresztül eljutottam a Stephankirchéig. Lenyűgöző templom! A templom mellett van egy Heindl csokibolt, szuvenírnak nagyon ajánlom a helyi csokoládékat. A következő helyszín a városháza előtti tér volt, amin a Christkindmarkt elnevezésű adventi vásár volt. Itt ittam amorettopuncsot, meg egy kis édességet ettem. Mivel drágállottam az ételeket, elmentem valami helyi harapnivalót keresni.

A parlament mellett meg is találtam a Dr. Karl Renner Ring villamosmegállóban egy kifőzdében, ahol bratwurstot ettem, vagyis annak egyik street food változatát a Bosna elnevezésű vimpit. 4,5 euró volt az ára, de nagyon megérte. Utána lementem melegedni a metróhoz, akkor vettem észre, hogy tulajdonképpen az egész Bellariastrasse alatt van a metrómegálló.

Mivel sürgetett az idő a buszhoz, ezért elmentem mosdóba a Museumsqartier-be, ahol 20 eurócent volt a mosdó ára. Szerencsére időben jött a buszunk, és 6 órára ki is értünk Bécsből. Ismét Zalaegerszegen álltunk meg a mosdóba, és hajnali 1 órára értünk Pécsre.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina