Alpokon át 15. nap

Olaszország passo Tonale

Ott-tartózkodás ideje: 2017. okt. 05.  - 2017. okt. 05. (1 nap)

0 hozzászólás I 467 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. feb. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ma is sikerült hoznom a reggeli 4 fokot. Csak hajnalban kezdtem kicsit fázni. Miután rendeztem soraim, ma is felvittem a kocsit a hágó tetejére. Millió parkoló volt, ez egy komoly síparadicsom itt. Reggeliztem, kicsit kilomoltam a kocsit, majd átálltam egy békésebbnek tűnő parkolóba. Igazából a másikban azt nem tudtam eldönteni szabad-e ott parkolni, a fizető automaták éppen le voltak takarva és egy szem autó nem parkolt ott.

Kezdés képen ma is indítottam egy 20km-s száguldással Vezza d'oglio-ig. Fel is öltöztem hozzá rendesen. Tegnapi naphoz hasonlóan fél 11 felé kezdtem el az érdemi tekerést. Frankó volt mert kerékpárúton hajtottam. Ami rosszabb volt, hogy eléggé az erdő alatt ment és nem mindig sütött be ide a nap. Fázni nem fáztam, mert csak felfelé kellett kapaszkodnom. Egy bő 10 km után megérkeztem az igazi emelkedőhöz. Leültem egy pihenőnél megkajáltam, meg sikerül megkarcolni a bringámat, mivel eldőlt. Valszeg figyelmetlenül támasztottam le. Jöhetett a mai kemény rész, 9km igazi emelkedő. A montival szépen fel is tekertem. Persze semmi kapkodás pihi és nézelődés közepette egy jó másfél óra alatt fent is voltam. Kocsinál kaja és lepakoltam a felesleget. Aztán eltekertem a pár száz méterre levő csúcshoz, ami 1884 méteren volt (passo del Tonale). Volt itt katonai emlékmű, amit meg is tekintettem. Innen aztán jöhetett a megérdemelt száguldás. Az eleje szenzációs volt, jó széles út, minimális forgalom. Hatvan fölött is száguldottam időnként. Egy erődöt pillantottam meg, nyúltam is a fékek után. Felmentem, mert közel volt az úthoz. Körbejártam, csináltam pár fotót. Kis kitérő után folytattam a száguldást. Tervem az volt addig megyek még meg nem találom a vasutat, mert innentől már lesz végig mellettem a túra folyamán. Annyit tudtam Mezzana-ban van a végállomása, és lőn ott is volt. Nagyon jó kis hely volt parkolóval, keskeny nyomközű vasúttal. Felnéztem a városba, remélve találok egy megbízható helyet a bicajomnak, de semmi. Maradtam hát az állomásnál, mert ott van egészen jó bicós tároló, még elektromos bringákat is lehet bérelni. Szem előtt is van, mert szemben van a vasutas irodájával. Ráadásul az egész állomás be van kamerázva.

Felsétáltam az úthoz stoppolni. Ma sem kapkodtak szerény személyem után, végül újra egy lakókocsis szánt meg. Igaz csak félútig vitt el, mert másfelé visz útja. Itt viszont szinte rögtön felvett egy Opelos. Ahogy beszállok egy nagy rozsdás kard a lábamnál. Remélem nem egy sorozat gyilkos következő áldozata vagyok. Mondjuk az én lábamnál volt a kard :) Ő sem vitt fel teljesen, bár lehet csak nem illettem a gyűjteményébe. Viccet félre téve, itt volt dolga. Itt is hamar felvett e terepjárós manus, ő már elvitt az autómig, mint kiderült itt dolgozik fent. Kicsit tudtunk is beszélgetni. Bár az én gyengécske angolom, az ő olasz-angol mondatait nehezen értelmezte. Viszont annyit megtudtam, hogy az erődnek amit meglátogattam, volt valami köze az osztrák-magyar monarchiához. Talán itt volt a határa. (utána néztem: tényleg itt volt a monarchia határvidéke) Kocsival Mezzana-ba, bicajt elspájzoltam holnapra.

Mai napra 65km tekerés jutott, igaz ebből nagyjából 45 km volt a nyomvonalon.

Időben még nagyon jól álltam, ezért úgy döntöttem még lemegyek autóval Trento-ig, hogy ennyivel is előrébb legyek. Szépen rám is sötétedett, leértem a hegyekből egy széles völgybe. Itt aztán mindenhol út, nagy forgalom, néha már abban sem voltam biztos jó felé megyek. Eljutottam Trento-ba, de itt már nagyon megbántam, hogy nem maradtam Mezzana-ba. Ott az állomás parkolójában annyira jó lett volna eltölteni az éjszakát. Itt meg egy nyüzsgő nagyvárosban találtam magam, még ahhoz is mentem 5-6km-t hogy letudjak parkolni még rendezem soraim. Navigációt böngésztem, Trento-n túl kerestem célpontot vasút közelében. Neki is vágtam, de a sokadik lett, amit jónak is itéltem. Mezzacorona állomása lett az, volt egy jó kis parkoló, 10-15 autó fér el. Még az állomáson is megnéztem a reggeli vonat indulását, amivel eljutok Mezzana-ba. Összességében egészen jó hely volt, mert itt a nagyvasút is, tehát holnap elég könnyen vissza juthatok ide bárhol is végzek. Bevackoltam a kocsiba, ez már forgalmasabb rész, az út is közel van. Mivel hátul sötétítettek az üvegeim a kutya sem veszi észre, hogy én itt alszom a kocsiba. Itt már az időjárás is sokkal barátibb volt, este 21 fok volt. Éjszaka sem kellett a sok takaró, még reggel is 10 fok fölötti időre ébredtem. Ma már egészen jót tudtam szunyókálni.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina