Csenge és Attila két keréken 34. nap

Magyarország Tiszacsege

Ott-tartózkodás ideje: 2018. jún. 29.  - 2018. jún. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 425 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. júl. 02. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Tavaly úgy fejeztük be, hogy idén nagyobb terveink vannak. Ez így igaz, ennek ellenére az idei kezdés elég sokáig váratott magára. Persze bicajoztunk ám így is, csak nem ezt a túránkat folytattuk. Most a sportélet.hu túráiból csináltunk meg párat, ami szintén jó program. Évek óta tervben van a Tisza-tó megkerülése, ma megtesszük hozzá az utolsó előtti lépést, mert Tiszafüredig tekerünk, onnan majd jöhet a tó kerülés.

Tiszavasváriban voltunk, reggel kocsival át Polgárra. Nem volt egyszerű 3 bicajt és 3 embert lehelyezni a kocsiba. Nem is sikerült tökéletesen de eljutottunk Polgárra. Az Outlet parkolóból indult a túránk. Itt pár száz méterre volt a hely, ahol elértük túránk 1000. km-t, igaz ez még tavaly volt. Pici aszfalt után földútra tértünk, hogy minél hamarabb elérjünk a Tisza gátra, ahol végig aszfalt vár ránk. Mai bringás társunk Patrik volt, ő már volt velünk egyszer, így nagyjából tudta mire vállalkozik. Éjszaka volt egy kis eső. Első akadályunk egy tehenek által kitaposott úton vezetett át. Itt egy száz méteren nagyon sáros volt, ahogy tehenek kijárták. Mi átjutottunk, de Patrik elakadt, mondjuk ő nagypapi városi bringájával volt, és betapadt a sár a sárvédő alá. Kis tisztogatás és Patrik bosszankodása után folytattuk túránkat, most már sokkal jobb úton. Igaz Patrik itt hozta a hibát, egy kisebb pocsolya mellett akart elmenni, de megcsúszott a bringa, így egyik lábbal bokáig a sáros vízbe. Mérgében csak annyit mondott - Na most már tényleg megyek haza. Ott hagyta a bringát és gyalogolt tovább. Pár száz méter séta után lehiggadt és tudtuk folytatni a túrát. A gát sajnos messzebb volt mint gondoltam, ami nem is lett volna baj, de a sárral újra szembe találtuk magunkat. Egy helyen teherautók járnak, most is, és borzasztóan szétcsapták az utat. Itt már Csenge is tolta, Patriknak meg újra beragadt a kereke a sok sártól. Javítottunk a helyzeten, de előttünk elég sáros volt a folytatás is. Még tolni is kellett de aztán javult a helyzet, kb 1km kemény menet után már barátibb lett az út. Lassan a gáthoz is megérkeztünk, várt ránk az aszfalt. Innen már könnyed tekerés várt ránk. Kellemes hát és oldal szelünk volt, az idő meg kiváló kerekezéshez. Ez a rész már sokkal eseménytelenebb volt, de kiválóan haladtunk Tiszafüred felé. Tiszacsegén a parton tartottunk egy kaja szünetet, majd kerestünk egy boltot ahol feltöltöttük a készleteinket. Tekerés tovább a gáton, mivel forgalom itt nagyjából nulla, Csenge kitalálta mérjük meddig tud menni elengedett kézzel. Amihez Patrik is kedvet kapott, pedig ő még nagyon kezdő volt benne, de nagyon bele jött, tolt egy 2,1 km-s távot. Csenge 4,3 majd utána egy 5,3km-es távot tolt le. Így gyorsan elmentek a hátralévő kilométerek. Meg is érkeztünk Tiszafüredre. Időben is kiválóan álltunk.

Város szélén egy nénit megkértünk, hogy betegyük a bringákat az udvarra. Aztán kiálltunk stoppolni, hogy eljussunk a kocsinkig. Patriknak ez volt az első stoppos kalandja. Itt sem unatkoztunk, mert tippeltünk hányadik autó vesz fel. Végül 5 autóval jutottunk el Polgárig, leggyorsabb stoppolásunk a 2. autó volt, a legtöbb pedig 17. Kocsival vissza bringákért, majd újra színig töltött autóval Tiszavasváriba.

Mai túránk 58km volt, de még Tiszafüreden dobtunk rá párat így 61,5km lett belőle. Most már jöhet a Tisza-tó, nem várakoztatjuk sokáig.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
kritika Bemutatjuk Önnek: halászlé Tinder
A szabály egyszerű! Ha falná amit lát, húzza jobbra, ha nem szívesen enné meg, balra vele. Jól...
kritika Általános halászlé körkép és tapasztalat
Végére ért a cikksorozatunk, és aki velünk tartott, abban azért csak kialakult egy kép, hogy...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina