Magyarország, Mosonmagyaróvár, SzG3

Magyarország Mosonmagyaróvár

Ott-tartózkodás ideje: 2016. júl. 18.  - 2016. aug. 04. (17 nap)

0 hozzászólás I 1 952 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. júl. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: folyó  lajta  Magyarország  Mosonmagyaróvár  múzeum    vár

Mosonmagyaróváron többször átmentem már, elsősorban a határon idönként megjelenő tumultus miatt. Nagyon sokszor meg sem álltam, mivel nem sok látnivalót találtam itt. Azért két dolgot találtam itt:

1. a Hanság Múzeum
2. a Vár

A várról már István király korában is említést tettek (persze csak földvár volt még csak). Az egy igen érdekes a történetében, hogy a várvédők többször kapituláltak egyetlen ágyulövés nélkül az éppen aktuális ostromlóval szemben. A XVIII. századra elvesztette katonai jellegét, a belsővárban 1818-ban egy gazdasági akadémiát helyeztek el. Ennek lett a jogutódja a jelenlegi használó: a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. a vár körül kellemes park található egy szép nagy és kultúrált tóval. A vár mögött folyik el Lajta.

A másik a Hanság múzeum: Ez a főút mellett található, jól meközelíthető. Amikor ott voltam, éppen zárva volt. Maga a múzeum elég sok mindennel foglalkozik: helytörténet, képző- és iparművészet, néprajz, régészet, fotótár, könyvtár. A külseje rendezettséget mutat.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata