Lengyelország, Ludwikowice Kłodzkie Muzeum Mölke, SzG3

Lengyelország Ludwikowice Klodzkie

Ott-tartózkodás ideje: 2018. júl. 30.  - 2018. júl. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 549 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. aug. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Kompleks_Rzeczka Ksiaz Ksi±ż  Lengyelország Náci_harang Riese_project V1 V2 Walim 

Most egy érdekes programot fogunk áttanulmányozni: az a terület, ahol most Lengyelországban kirándultunk, az 1945-ig Németország szerves része volt, ezen belül Poroszország Alsó-Szilézia tartománya. Ez azért lényeges, mivel ezek a területek nem elfoglalt területek voltak, a tevékenységeiket a saját területeiken végezték. A lengyelek is a honlapjaikon konkrétan kijelentették, hogy semmilyen ideológiát nem támogatnak, egyszerűen bemutatják, hogy mi van itt. És érdekes dolgok vannak itt, amiket eddig csak a National Geographic-on (továbbiakban NG) lehetett látni. Nekem legalábbis nagy élmény volt, hogy végre olyan dolgokat is láthattam, amit eddig csak a NG-on.
A németek a II. VH alatt a háborus termelésükkel nagy bajba kerültek, amikor a szövetségesek elkezdték bombázni az anyaország területét. Logikusan azt találták ki, hogy földalá viszik azt. Az itteni talajviszonyok ezt lehetővé tették, bányászásra igen alkalmas sziklából álltak az itteni hegyek. A vasúti ellátottság és a közúti hálózat is kitünő volt (német terület volt).
Ekkor - 1943-ban - döntöttek arról, hogy itt rendezkednek be a hadi termelésre. Érdekes módon nem az egyébként erre szakosodott Todt Szervezet végezte, hanem a Silesia Ipari Közösség (Industriegemeinschaft Schlesien Aktien-Gesellschaft) által létrehozott konzorcium.
Az egyik lépés az volt, hogy a közeli Fürstenstein-kastélyban (Ksi±ż) akarták kialakítani H----r főhadiszálását. Ez végül is nem valósult meg, mivel a főhadiszállás az akkor német, most lengyel területen épült Farkasveremben valósult meg. Az NG-n láttam, hogy a Ksi±ż-i katélytól kb 7 km-re keresnek egy arany-vonatot egy használaton kívüli és berobbantott vasúti alagútban, amit állítólag talaj-radarral meg is találtak, viszont a továbbiakról nem tudni semmit.
A következő hely, amit meglátogattam, az a Ludwikowice Kłodzkie Muzeum Mölke. Ide már sajnos nem jutottam be, mert későn volt, de a lényeget kívülről is láttam, ez a képeken látható nyolcszögletű szerkezet. Ezzel kapcsolatban több nézet is van, egyesek szerint ez csak egy vízhűtő torony szerkezetének része, mások szerint az ún. náci harang ehhez volt kikötve, ami antigravitációs módon lebegett és ezért kellett rögzíteni. Mások szerint ez egy időgép volt. Állítólag a 60-as években egy ehhez nagyon hasonló szerkezet zuhant le az USÁ-ban, amit a katonaság azonnal begyűjtött. Egy eléggé homályos, ún, vril energiával működött a szerkezet, erről többet az interneten lehet olvasni. A lényeg az volt, hogy ismét láthattam egy olyan dolgot, amit eddig csak a NG-on láthattam.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina