Lengyelország, Duszniki-Zdrój, SzG3

Lengyelország Duszniki-Zdrój

Ott-tartózkodás ideje: 2018. júl. 28.  - 2018. júl. 28. (1 nap)

0 hozzászólás I 585 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. aug. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Bad_Reinerz Duszniki_Zdrój  fürdőhely Lengyelország 

Ez volt a másik Zdroj, amit meglátogattunk, elsősorban azért, mert egy jót akartunk sétálni a zöldben, erre pedig egy fürdőhely fürdői parkja nagyon alkalmas Lengyelországban. Kisebb, mint Kudowa-Zdroj, de ettől még annál is nyugodtabb. Igazából nem sokat lehet írni róla, az egyetlen különlegessége, hogy itt található a Chopin ház. A 16 éves Chopin az édesanyjával ill. a nővéreivel volt itt, akik gyógykezelésre érkeztek. Később koncertet adtak (az árvák javára) és ez volt Chopin első külföldi szereplése (mint azt többször jeleztem, 1945-ig ez a terület Németország része volt, tehát Chopin Lengyelországból jött át Bad Reinerzbe és ott koncertezett). Ez a ház emlékhely ezzel az eseménnyel kapcsolatban, némi kiállítás és egy kamara koncertterem van benne. Még egy említésre méltó esemény történt, amikor ott voltunk. Az ivócsarnokkal egybeépítve található itt egy szabadtéri színpad, amit elsősorban kocertekre használnak. Éppen akkor érkeztünk, amikor egy pap zenés műsort adott az igen nagyszámú (főleg idősekből álló) közönségnek. Amennyire meg tudtuk ítélni, vallási jellegű vagy ahhoz kapcsolódó számokat adott elő nagy sikerrel, olaszos (spanyolos?) stílusban. Az láttam és hallottam, hogy abszolút profi felszerelése volt és a hangja is nagyon jó volt ahhoz a stílushoz, amit énekelt (én mondjuk Led Zeppelin, Santana, Deep Purple, stb beállítottságú vagyok, de a jó hangját és a felszerelését ettől függetlenül el kell ismernem). A közönség is nagyon élvezte, de gondolom Ők már azért tudták, hogy mire számíthatnak.
Csak egy megjegyzés: az ezen a környéken található gyógyvizek elsősorban ivókúrára vannak, mivel elég hidegek, fürdéshez melegíteni kell azokat.
A fotóalbum web címe itt található: http://lengyelorszagphotos1234.blogspot.com/2018/08/lengyelorszag-duszniki-zdroj-fotoalbum.html
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina