Lengyelország, Wałbrzych, Palmiarnia, SzG3

Lengyelország Walbrzych

Ott-tartózkodás ideje: 2018. júl. 29.  - 2018. júl. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 593 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. aug. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Lengyelország  pálmaház  Palmiarnia  Walbrzych 

Azt kell mondanom, hogy (nem betervezve) jól döntöttünk, hogy nem a Zamek Ksi±ż-hoz (Ksiaz-i kastély) mentünk először, hanem ide. Ennek roppant egyszerű az oka: mint kiderült, itt is meg lehet vásárolni a jegyet a kastély meglátogatásához, kombijegy formájában. Ez azért volt jó megoldás, mivel itt gyakorlatilag senki nem állt sorba, ott viszont elég hosszú kígyózó sor volt a pénztárak előtt. Ha valaki nem akarja a Pálmaházat is megnézni (ami szerintem elég nagy botorság lenne), akkor is érdemes itt megvenni a jegyeket.
Na de vissza a Pálmaházhoz. A XVI. századtól fogva a von Hochberg családé volt ez a terület (beleértve terészetesen a kastélyt is). 1911-13 között építtették meg a Pálmaházat, mely igen költséges volt, akkori pénzen 7 millió márkába került. Többek között azért, mert a Pálmaházat az Etnáról származó vulkáni tufával bélelték ki. Jelenleg a Pálmaházat lehet metekinteni, valamint a szépen rendbehozott parkot a bejárat és a Pálmaház között. A virágok és egyéb növények nagyon szépek, erről beszéljenek a képek. Néhány állat - teknősbékák, halak - is találhatóak itt. A középső traktusban van egy nagyon szép kávézó (és büfé), amit úgy alakítottak ki, mintha egy őserdőben lenne.
Igazából nem kell többet írni erről, a kastéllyal együtt ezt is meg kell nézni, és így együtt majdnem egy egésznapos projektet jelent.
Magyarokkal itt sem találkoztunk.
A fotóalbum web címe: http://lengyelorszagphotos1234.blogspot.com/2018/08/lengyelorszag_14.html
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina