Csehország, Broumov, Kláąter Broumov, SzG3

Csehország Bouzov

Ott-tartózkodás ideje: 2018. júl. 29.  - 2018. júl. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 538 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. szept. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Broumov Csehország Kláster_Broumov kolostor templom 

Az Adrąpach-i sziklák után hazafelé ide is beugrottunk. Némi fentartásom van a látogatás után a következők miatt. Maga a kolostor kívülről nagyon szépen helyre van állítva, azonban belül, legalább is azon a részen ahol mi voltunk, van még mit tenni. Óránként van vezetés, minden páros órában 'Élet a kolostorban' címmel, minden páratlan órában 'A barokk részek' címmel. Mi mivel úgy estünk be, hogy a páratlan órásat tudtuk a legkorábban megnézni, így ebben vettünk részt. Az egyik probléma az az volt, hogy - miután nem volt olyan sok látnivaló - az idegenvezetőnk hosszas ecseteléssel ütötte el az időt, természetesen csehül, amiből egy kukkot sem értettünk, hogy kijőjjön a szokásos egy óra (itt viszont volt angol nyelvű írott anyag, csak valahogy az egész nem volt érdekes). Összesen 5 helyiséget néztünk meg, abből kettő volt igazán érdekes, a könyvtár és a kolostor temploma. A könyvtár tényleg szép volt és hatalmas, de ha már több kolostorkönyvtárat látott már az ember, akkor azok nagyon hasonlítanak egymásra. Ez után a templomba mentünk, ami arról nevezetes, hogy ez Csehország (vagy ha jól hallottam, Kelet Európa) legdíszesebb temploma. Én inkább csicsásnak mondanám, de ez ízlés dolga. Már láttam ilyet, akkor azt ultra barokknak neveztem el. Nemkem az ilyan már erősen túlzás. Azon is gondolkodtunk, hogy esetleg kiosonunk a templomból, de sajnos zárva volt az ajtaja, így meg kellett várni a bőbeszédű vezetés végét.
Ezek után mindenki döntse el, hogy megnézi-e a kolostort vagy sem ha erre jár (az Adrspach-i és a Teplicei sziklák miatt kiemelten javasolt), a külseje teljesen rendben van, a belső részei engem nem nyűgöztek le. Szerintem nem feltétlenül kiemelt látnivaló.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo