Országos kéktúra 33. nap

Magyarország Hollóháza

Ott-tartózkodás ideje: 2018. okt. 12.  - 2018. okt. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 838 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. jan. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Itt volt már az ideje, eddigi leghosszabb szünetem volt kéktúrában. Sajna a távolság ami legtöbbször akadály. De elhasználtam utolsó jokerem. A Zemplénben még volt egy rövidke szakaszom, amire ma került sor. Ezt annak idején vagy 20 éve már megcsináltam, de most ellentétes lesz az irány. Kocsival mentem Bózsváig.

Bicajra pattantam és indulhatott is egy remek tekerés. Gyönyörű őszi időm volt, csodálatos vidéken. A Fűzéri vár képe végig előttem volt. Aszfaltozott és földút váltogatta egymást, valamint kiváló kerékpárutakat is érintettem. Tetszik is a környék, fogok én még erre kerékpározni. Füzérkomlóson egy régi kisvasúti mozdonyt is megcsodálhattam. A vár egyre közelebb volt, szép lassan oda is értem. A faluban boltnál feltöltöttem készleteimet. A túra nem érinti a várat, így ma én csak elhaladtam alatta. Csodálatosan felújították mióta utoljára itt jártam. Megéri hogy közeljövőben újra meglátogassam. Innen már elég hegyvidékire váltott a túrám. A Nagy-Milicre való feljutás kemény dió. Volt ahol még tolni is alig bírtam a bringát annyira meredek volt. Ez másfél km közel egy órán át tartott. A közeli kilátónál újra megcsodáltam a körülöttem lévő tájat. A várat is megpillantottam még a távolban, a másik irányban már Szlovákia tárult elém. A Nagy-Milicig volt még pár száz méter, de ez már nem volt nehéz. Pár fotó itt is majd jöhetett a túra könnyebb része, irány lefelé. Jó kis erdei utakon eljutottam Hollóházára, túrám végéhez. Meg is találtam a kéktúra 0 kilométerkövét.

Boltnál kaja és pihi. Majd tekerés vissza a kocsihoz Bózsvára.

Mai túrám 22,5 km volt, teljes tekerésem viszont 40 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 87,1 %-t (982,2 km), a teljes kéktúrából 84,4 %-t (2141,1 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina