Olasz meló 4. nap

Olaszország Chioggia

Ott-tartózkodás ideje: 2018. ápr. 17.  - 2018. ápr. 17. (1 nap)

0 hozzászólás I 305 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. márc. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Reggel korán kelés, mert mára sok kilométert terveztem. A 6.15-s vonatnál már ott voltam, de hiába. A kalauz nem engedte fel a bicajt a vonatra, itt régi szutykok közlekednek, azokon pedig még nincs kerékpárhely. A 7.15-s vonatig elkarikáztam itt kissé céltalanul a környéken, vagy 6 km-t. Hát ez vonat sem volt más, de itt már nem apróztam el, feltettem a bringát és kész. A kalauz sem morgott, csak odébb tetette velem be a kabinba ne zavarja felszállást. Így egy órával később de Chioggia-ban voltam.

Városnézéssel indítottam. Tudom nem Velence, de mégis valami hasonló világ, csak nincs hozzá meg az nagy történelem. Innen aztán a Pó folyó deltája felé vettem az irányt. Hamar a gáton találtam magam, igaz még nem a Pó-én. Végig aszfaltozott volt, néhol kellett csak lejönnöm egy egy forgalmasabb útra, de mikor tudtam vissza a gátra. Eljutottam a Pó-hoz is. Ami itt már szép nagy folyó, jó pár km-n kísérte utamat. Tengerig nem mentem ki, mert hosszú lenne, meg hidakkal is gondban lehetnék. Mondjuk ez utóbbit itt sem úsztam meg. Az általam kinézett híd sajnos pontom híd volt, ami egy kisebb folyón volt, de nem volt megnyitva. Pár percig tanácstalanul bámultam a másik partra, de ezzel nem jutottam előrébb. Azt megtudtam ki üzemelteti, de egy nyitvatartás tábla sokat segített volna. Nem egyedül voltam aki ráfutott erre a hídra. Másik oldalon is láttam próbálkozókat, akik fel fel adták a várakozást, ott sem lehet jobb az információ. Böngésztem a térképet, de nagyon messze van innen híd. Ekkor jött egy öreg figura, sárga mellényben, fel is csillant a szemem. Aki bement a hídra, nála próbáltam érdeklődni. Olaszul elhadart egy szót, néhány megmaradt foga sem segített a kiejtésben. Nem mintha tiszta olasz beszéddel beljebb lettem volna. Mutattam órám, ugyanazt elhadarta és nagyjából a 8-asra mutatott, meg kapirgált a 12 és 3 óra között. Hogy ez most óra 40 vagy netán este 8, vagy bármi más. Kockáztattam egy órát, de hát 40-kor meg egészkor sem történt semmi, meg a faszi sem nagyon mozgott, néha kijött a butykájából de semmi érdemleges nem történt. Talán jobb lett volna, ha nem jön hamarabb elindulok, mert kemény kerülőbe futottam bele. Darabig vissza amerről jöttem, még a km órámat is elfelejtettem indítani, így pár km lemaradt. Eleve sok km volt mára, nagyjából száz, de ez már sokkal több lesz. Panaszom éppen nem lehet mert szép helyen és kellemes hátszélben tekerek. De ez a 21km a hídig nem hiányzott. Innen már idő szorításába is kerültem. Vége az idilli tekerésnek, már muszáj volt a főúton tekernem. Így is bőven 20km/h átlag felett tekernem, ha elakarom érni a vonatot. Nem is nagyon álltam meg, még fotózni sem. Ez a 90km nem esett annyira jól. De Ravenna-ban sikerült elérnem a vonatot. Ma belefutottam egy 160km-s szakaszba. Ez már bőven túl volt a komfort zónámon.

Vonattal vissza Rovigo-ba. Ma egy magyar csajnál alszom, aki itt dolgozik Cervia-ban. Már délelőtt felhívtam, hogy este érkezem, de most újra, hogy elég későn fogok beállítani. Várt rám egy soha el nem fogyó 120 km vezetés. Kétszer meg is kellett állnom, mert csukódott le a szemem. Éjfél környékén érkeztem meg, jól le is tudtam parkolni. Csajszit ébresztettem, de mondjuk ezen nem csodálkozom. Mára már csak egy zuhany maradt és feküdtem is le a nappalijában egy kanapén. Hát nem mondom mennyire jó érzés volt nyújtott lábbal aludni.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina