Csenge és Attila két keréken 38. nap

Szlovákia

Ott-tartózkodás ideje: 2019. aug. 09.  - 2019. aug. 09. (1 nap)

0 hozzászólás I 101 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. dec. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Idei első folytatása a túránknak. Szlovákiai oldalon tekerünk most. Reggel kocsiba és irány Jolsva. Ott le is parkoltunk, persze pont a rendőrség elé. Jött is hamarosan egy rendőrautó, mondta álljunk el, mert ez rendőrségi parkoló, igaz jelezve nem volt, de tök normálisan is szólt. Átálltam a bolt parkolójába, figyelmeztetett a rendőr nehogy nyitva hagyjam, mert itt elkopik az autó hamar.

Bicajra és indulás a dombok felé, lassú emelkedéssel indítottunk. Aztán kisebb dombok váltogatták egymást. Cervenany-ig úgy jutottunk el, hogy Csenge mindenhol eljátszotta a nagy halált. Itt én megnéztem a vasolvasztó maradványait, ami egész szépen megmaradt. Jó mert addig gyermeken agya helyre billent és innen már tudta élvezni a bicajozást. Elég szegény falvakon haladtunk keresztül, de a táj nagyon szép volt. Az út pár helyen elég rossz volt, de túllehetett élni. Újvásárnál egy boltnál tartottunk pihenőt. Innen viszont rossz irányba indultunk, igy 6km-t rádobtunk mai túránkra, mert vissza kellett mennünk. Itt az utolsó egyben mai legkeményebb dombunk következett. Az elején egy szarvast láttunk meg a réten, mire előkaptam a fényképezőt lefeküdt a fűbe. Próbálkoztunk kiabálással, ami a szarvast nem izgatta, de mi felfedeztük milyen jó visszhang is van itt. El is szórakoztattuk magunkat kicsit, aztán jöhetett a domb. Utána viszont már csak lefelé várt ránk, sőt megpillantottuk a várva várt tavat is. Nagyon szép kilátás fogadott itt minket. A tó parton ismét pihenőt tartottunk, nagyon jó meleg vizű volt. Ez volt ma elsődleges célpontunk, de ha kicsit lejjebb tekerünk, már a másik irányba sokkal jobb lesz vissza jutni az autónkhoz, mert ahol jöttünk szinte alig van forgalom. El is tekertünk egészen Bátkáig. Itt kapóra jött egy családi ház, ahol a kerítést csinálták. Meg is engedték, hogy betegyük az udvarba a bringákat. Mára 57 km tekerés jutott, ami egészen jó táv volt itt a hegyek között.

Ki a főútra és indulhatott a stoppolás. 4 autóval jutottunk el Jolsváig, több helyen elég sokat várva az első autóra ami felvett minket. Kocsival vissza bringákért és irány haza. El a szaladt a mai nap, este lett mire hazaértünk.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina