Egynapos út a Bohinji-tó környékére

Szlovénia Bohinj

Ott-tartózkodás ideje: 2019. aug. 17.  - 2019. aug. 17. (1 nap)

0 hozzászólás I 323 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. aug. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Szlovénia Bohinj 

A pécsi Kantavár utazási irodával voltam a Bohinji-tónál. Hajnali 2-kor indultunk Pécsről. Nagykanizsán tartottunk egy rövid pihenőt, majd Trojane felé vettük az irányt, ahol a technikai szünet mellett lehetőségünk volt vásárolni helyi fánkot (Trojanski krofi). Nagyon finom fánk, ráadásul hatalmas!

Ezután továbbindultunk, és a legközelebbi megálló már a Bohinji-tó környéke volt, méghozzá Ukanc település (kb. 9-kor értünk oda). Az út végén található egy nagy parkoló, itthagyva a buszt, gyalogosan mentünk föl a Savica-vízeséshez. Az út elején, kb. 200 méterre található a kiépített ösvény bejárata, ahova 3 euró fejében léphetünk be. 20 percet sétálva értük el a vízesést. Elég szűkös a hely a fényképezésre, de megérte a látvány. Visszaérve a buszhoz szembesültünk vele, hogy rengetegen autó van a parkolóban, ebből is látszik, hogy közkedvelt helyszín a tó vidéke. De csak eztán jött a meglepetés: A Vogel-hegyi libegőhöz szerettünk volna eljutni, ami nem volt egyszerű, ugyanis a szűk úton két busz már nem fér el. Tolatással, félreállással sikerült csak eljutnunk oda, és legalább 20 percet veszítettünk ezzel. Érdemes erre fölkészülni, ha az utat tervezzük!

A libegőnél is tele volt a parkoló (google térképen: ®ičnice Vogel Bohinj). A nyári jó időben sokan mentek föl a hegyre kirándulni. A libegő 600 méterről indul és 1535 méterre kúszik föl. A felnőtt retúrjegy ára 24 euró. Fönn a hegyen a tiszta levegő és a látvány teljesen lenyűgözött. Én tériszonyos vagyok, és a libegő egy kicsit megviselt, de kárpótolt minden, amit a hegyen láttam. Fél óránként jár a libegő, de ha sokan vannak, akkor sűrűbben (menetideje: 6 perc). Mi kb. fél órát voltunk fönn, de nekem elég volt. Vicces volt, hogy szabadon mászkáltak az állatok (tyúkok, kecskék, disznók).

Kb. 13 órakor indultunk utolsó célpontunk felé Ribčev Laz-ba. Ez a település a tó keleti oldalán van, híres a Keresztelő Szent János-templomról. Ugyanakkor nagyszerű hely fürdésre is. Igazi kis ékszerdoboz. Kb. 2 órát fürödtünk itt. Aki szeretett volna, az befizethetett egy hajókirándulásra a tavon, a hajó Ukancig megy, majd visszafordul. A retúrjegy 10,5 euró volt

Hazaindulásunk 16 órakor volt, és csak egy megállót tartottunk az út során, méghozzá Murska Sobota mellett az autópályán (Google térképen: Avtocestno počivaliąče Murska Sobota), a wc díja 50 cent. Szlovéniában egyébként szinte mindenhol fizetős a wc használata. Pécsre 23 órára érkeztünk.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina