Ausztria, Salzburg, Hellbrunn, Zoo, SzG3

Ausztria Salzburg

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 29.  (1 nap)

0 hozzászólás I 1 528 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. aug. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: állatkert  Ausztria  Hellbrunn  Salzburg  Zoo 

2. nap, 1. állomás:

Az unokám miatt rögtön egy állatkerttel kezdtük az igazi kirándulást. Az az igazság, hogy Salzburgban már többször voltunk (bár még délután bementünk oda), elsősorban a környéki látványosságok érdekeltek. Erre Hellbrunn különösen alkalmas, mivel itt még van egy gyönyörű kastély is csodálatos parkkal, a kastély mögött egy szökőkút park (az itteni neve: Wasserspiele). Ezekre még visszatérünk. Ugyanígy visszatérünk még az ide nem messze található Skanzenre is, ami az egyik legjobb programpontunk volt. Valamint Salzburg déli részén található még a botanikus kert is.
Most néhány olyan információ, ami szinte minden helyre érvényes, amit meglátogattunk (amire nem, azt külön jelzem):
- mi 3 fős családként mentünk, két felnőtt, egy tíz éves kislány. Nagy általánosságban családi jegyet vettünk (2+1 fő), ami közel 26 Euró volt szinte mindenhol (a pénzügyi tervezés miatt).
- mivel az Alpok szélén (vagy benne) voltunk, az időjárás akár óráról órára változhatott, fölösleges reggel kinézni az ablakon, az legfeljebb a következő 1 órára nyúj többé kevésbbé információt. A legjobb esőkabátot vinni, ami gyorsan előrántható, majd eltehető. A helyieket nem igazás izgatja az időjárás. Ha esik, ha süt - mennek (igazuk is van).
- egy speciális információ ide. Amikor kifelé jöttünk, akkor láttuk, hogy sokan oda mennek egy kis falra szerelt dobozhoz és beteszik a jegyüket abba (parkolójegy, amikor bemegyünk a parkolóba - sorompó - kapunk egy jegyet). Mivel mi nem tudtuk hogy ez jó dolog, kint hagytuk azt azzal, hogy majd távozáskor fizetünk. Kiderült, hogy annak, aki bemegy az állatkertbe, annak a parkolás ingyenes, csak a parkolójegyet kell érvényesíteni, amit értelemszerűen csak az állatkert belsejében lehetséges. E miatt ki kellett mennem és visszavinnem a parkolójegyet a feleségemnek - aki bent maradt - és ő érvényesítette azt, így ingyenes volt a parkolás!
Most vissza az állatkerthez. Itt is meg kell állapítanom, hogy az eddig meglátogatott külföldi állatkertek teljesen más koncepciót követnek, mint a magyarok (főleg a fővárosi). Az állatkert zöme egy magas és látványos sziklafal alatt található, gyönyörűen kiépített kifutókkal, tényleg minden igényt kielégítenek. Látszik az állatokon, hogy nagyon jól érzik magukat. Mindenhol van valamilyen formában víz, ami szintén nagyon jót tesz a látványnak. Az afrikai állatoknak akkora a kifutójuk, hogy szinte nem is látszik a vége. A sziklafal feletti rész a kastély parkjához tartozik.
Ha valaki megéhezik, van egy jó önkiszolgáló étterem az állatkert közepén. Itt most egy kicsit visszatérek egy régi mániámhoz, nálunk miért adnak valami ételt 2 - 3-szoros áron, ha valami "jeles" helyen adják azt (dombtető, vár, Balaton-part, stb.). Ez sem Ausztriában, sem Németországban nem divat. Esetleg 1-2 Euróval drágább, de nem 2x-es vagy 3x-os az ár. Itt is teljesen normális áron megebédeltünk, ráadásul akkora adagokat adtak, hogy gyerek adagot ettünk, két ilyennel hárman jól laktunk (a gyerek adag 7,90 Euró volt, ami potom ár egy állatkertben) és összesen egy leves volt még hozzá.
Igazából többet nem kell szólni az állatkertről, meg kell nézni, nagyon élvezetes!!!!!!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo