Ausztria, Salzburg, SzG3

Ausztria Salzburg

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 30.  (1 nap)

0 hozzászólás I 1 280 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria salzburg mozart

2. nap, 3. helyszín:

Mivel a feleségemmel már többször voltunk itt, elsősorban az unokám miatt jöttünk be a hellbrunni látnivalók után (kastélypark, állatkert). Arra most nem térek ki, hogy Salzburg milyen szép, inkább az általam tapasztalt problémákra mutatnék rá, mert szerintem ezek nagyon befolyásolhatják az ide látogatókat:
- a látnivalók zöme a vár és a folyó közé van beszorulva, itt éretelemszerűen nem nagyon van gépkocsi forgalom. A belvárosban nagyon kevés a közúti híd, így a két oldal közötti közlekedés minimum kérdéses (délután akár órákat is tarthat). Ráadásul a 150-es utat átvezető híd ÉNYi- oldalát építkezés miatt éppen lezárták (2019). Ebben az volt a szerencse (kénytelenek voltunk balra fordulni), hogy az egyik célunk a Mirabell kert megnézése volt, ami valami miatt mindig kimaradt, és pont itt találtunk egy mélygarázst, ahol még volt hely. Az ide vonatkozó tanács: mélygarázs nélkül ne is próbálkozzon senki a parkolással! Vissza a forgalomhoz. Szerintem Salzburg már olyan mértékben túltelített ami a közlekedést illeti, hogy gyakorlatilag áll a forgalom. Én az egyik kivezető kereszteződésben, pedig csak kb 15-ek voltunk, talán húsz zöld után tudtunk balra nagyívben hazafelé fordulni (mivel csak a telezöldet ismerik és nem lehet úgy balra fordulni, hogy a szembejövő forgalmat megállítják), és az az út telített volt amire rá kellett volna fordulnunk, a szembejövő forgalom miatt talán minden második zöldnél tudott egy autó bekanyarodni. GPS nélkül teljesen reménytelen a közlekedés.
- ugyancsak iszonyúan sok a turista, szinte mozogni sem lehet tőlük. Főleg távolkeletiek (japánok, kóreaiak, stb) vannak, csordákban közlekednek.
Én úgy éreztem, hogy még Bécs is jobban járható és a turisták is jobban eloszlanak, mint itt (pedig Salzburg csak egy 150 ezres város).
Ami viszont jó volt: a tömeg ellenére makulátlan tisztaság (+rend), tiszta nyilvános WC-k.
Visszatérve a városra. Mi kb. két órát sétáltunk a városban, ennyi ideig elviselhető a tömeg. A Residenzplatz-on volt egy zenész, aki ausztrál őslakos zenét játszott, na az tényleg jó volt!
Több ismert ember szülővárosa Salzburg. Mozart evidens, de a séta alkalmával belebotlottunk még Herbert v. Karajan és Doppler szülőházába is (az utóbbiról nevezték el az általa kutatott fizikai jelenséget, ami a különféle hullámok (fény, hang) frekvencia eltolódását jelenti attól függően, hogy a kibocsátó közeledik vagy távolodik - Doppler effektus - amivel azok közeledését vagy távolodását tudják meghatározni nagy távolságokból. Nagyjából ez az.).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata