Ausztria, Salzburg, Hellbrunn-i kastély, SzG3

Ausztria Salzburg

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 29.  (1 nap)

0 hozzászólás I 1 197 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Hellbrunn  kastély  Salzburg 

2. nap. 2. helyszín:

Salzburgról azt lehet tudni, hogy alapvetően érseki város. 1612-ben az akkori salzburgi érsek megbízást adott egy új érseki székhely kialakítására. Ez lett a hellbrunn-i kastély a kastélyparkjával. Alapvetően nyári rezidenciának szánták, de az érsekek nem sok időt töltöttek itt, inkább fogadásokra, vadászatokra látogattak csak ki. A kastély egyik központi eleme a víz (nagyon helyeses, mi is szeretjük a vizes dolgokat, akár természetes, akár mesterséges, csak sok legyen belőlük). Ez a fenti térképen is látszik. Most a kastélyt nem néztük meg, inkább a parkra koncentráltunk. Sok szép parkot láttam már, de ez volt az egyik legszebb közülük. Ahogy elsétáltunk a folyó felé, itt is feltűnt a Kneipp medence és a kézbemártogatós medence. A kb. 5 fokos vízben kis gyerekek fürödtek, meg se kottyant nekik a hőmérséklet. Egyébként szinte nincs is olyan hely (sem Ausztriában, sem Németorszában) ezen a környéken, ahol ez a duó meg ne jelenne. A medencével átellenes oldalon egy dália kert volt, szebbnél szebb virágokkal. A vizes medencékben pisztrángok, kecsegék és még ki tudja milyen halak úszkáltak, némelyik több, mint egy méter hosszú volt. A pontyok megtanultak élelmet kunyerálni, amint valaki megjelent valamelyik medence oldalánál, azonnal oda sereglettek és nagyokat tátogtak a szájukkal.
Ahogy kezdtünk végezni a kerti sétával, a kastély háta mögül nagy nevetést, tapsolást és kurjongatást hallottunk. Kiderítettük, hogy a kastély mögött egy vízi játékokból (wasserspiele) kialakított zárt terület van, ahol a szökőkutakat külön vezetéssel meg lehet tekinteni. Erről korábban semmi információm nem volt, így ebbe a napba már nem tudtuk beiktatni, ide később még visszatértünk, már most mondom, nagyon megérte. Erről a beszámolót majd lásd később: Hellbrunn, Wasserspiele.
Még egy információ: az út mellet (Fürstenweg) van egy parkoló, fizetős, ha jól emlékszem 1 Euró/óra a parkolási díj, nem veszélyes.
Ha valakinek belefér az idejébe, akkor a kastélyt is érdemes megnézni, az interneten lévő képek szerint nagyon szép. Az egész helyen uralkodó rendről és tisztaságról nem is beszélve, nálunk is ilyennek kellene lennie mindennek.
Szerintem az egész Hellbrunn komplexum kiemelten javasolt megtekintésre!!!!!!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo