Mandarinszüret Horvátországban

Horvátország

Ott-tartózkodás ideje: 2019. nov. 09.  - 2019. nov. 11. (2 nap)

0 hozzászólás I 726 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. nov. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Metković Horvátország Szarajevó Mostar 

Egy különleges programra fizettem be, mégpedig a pécsi Kantavár Utazási Iroda szervezésében. Ez pedig a mandarinszüret volt. A program több napos volt.

Első nap: 4 órakor indultunk Pécsről. Diakovárnál a Petrol kútnál tartottunk mosdószünetet. Pont nyitásra, reggel 6-ra értünk oda. Gyors mosdószünet után irány a határ. Sajnos a ąamaci határon 7 órakor van a műszakváltás. Mi pont erre értünk oda, ráadásul még egy busz is volt előttünk. Végül 8 órakor sikerült belépni Boszniába. A következő megálló Maglaj település Bingo üzlete volt, ahol valutát váltottunk (euró, forint). Sajnos elég magas a kezelési költség (1-2 márka), de egy kevés márkát muszáj volt váltanunk. (Itt vettem aróniát 4,05 márkáért, meg fél kilós baklavát 5,30 márkáért). Az első városnézés Szarajevó volt, sajnos végig esőben. Szarajevóról másik élménybeszámolómban már szót említettem, azonban egy fontos dolgot, a nyilvános wc-t nem írtam meg, hogy a Gazi Huszrev bég dzsámija mellett található. Ahogy nálunk mondják, kétbotos wc-ről van szó, viszont ingyenes.

Ezt követően Mostarba tartottunk. Mivel már sötétedésre értünk a ferences templomhoz, ezért a bazárosok már zárva voltak, ráadásul a buszparkolóban lévő wc is hamarosan zárt. 1 órát töltöttünk a városban, majd folytattuk utunkat Međugorjéba. A szállásunk a For Rest Medjugorje-ban volt. Nyugati színvonalú 4 csillagos szálloda. Este a KUD Vionica együttes tartott táncbemutatót. Nagyon jó helyi horvát dalokat és táncokat mutattak be.

Második nap: reggel 7-kor reggeliztünk, majd 8-kor irány Počitelj. Persze most is szakadt az eső. Megtekintettük a dzsámit és a környéket. Fél 10-kor indultunk le Opuzen településre, Horvátországba. Itt hatalmas mandarinültetvények vannak, és mi ezek szüretelésére tartottunk. Sajnos mikor odaértünk, akkor mondták, hogy annyira átázott a talaj, hogy nem tudunk rámenni, helyette a gazdáék leszedték nekünk a kívánt mennyiséget.

A hangulatunkat nem szegve indultunk ebédelni a Jezero Kuti-n át, ami egy gyönyörű tó, partján egy étteremmel.

Ebéd után, fél 3-kor indultunk haza. Gabela poljénak jöttünk vissza Boszniába. Sokat jöttünk, majdnem 4 órát, mivel nem volt nagyon lehetőség megállni. Végül az autópályán Holdina Lepenica Istok benzinkúton álltunk meg. Itt mindenki elkölthette a márkáját, aztán irány tovább a Motel Gajić, Kotorsko településen. Sajnos ©amac felé baleset volt, így kerülnünk kellett Derventán át Bród felé. A kétkapus határon mindkét oldalon beszkennelték a személyiket, majd mehettünk Drávaszabolcs felé, ahova hétfőn hajnali 1-kor értünk. A határellenőrzés után tértünk haza Pécsre.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina