Magyarország, Gyöngyös, Mátrafüred, Sástó, SzG3

Magyarország Gyöngyös - Mátrafüred

Ott-tartózkodás ideje: 2020. júl. 04.  - 2020. júl. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 211 látogató olvasta. Rögzítve: 2020. júl. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Magyarország Gyöngyös Mátrafüred Sástó Bükk

Kezdjük a Sástóval. Itt már korábban többször jártunk már, legutóbb a feleségem vitt osztályt a camping-be. Itt láttam eddig először és utoljára szarvasbogár rajzást. Több száz (vagy ezer) hatalmas szarvasbogár repült és zsongott a levegőben. Ritka látvány volt. Azóta átépítették a camping-et, szépen felújították. Parkolni a camping előtt is lehet (itt zömmel árnyék nélkül), vagy be lehet menni a camping-be is, ott azért lehet árnyékos parkolóhoz jutni. Mindkettő napi 500 Ft-ba kerül (2020). Ha a bejárat után rögtön jobbra fordulunk, akkor néhány méter után a tóhoz jutunk ki. A tavat körbe is tudjuk járni, vagy a közepén egy jó hosszú hídon átmegyünk a túloldalra. Innen még kb 100 m a kilátó, de azt jelenleg felújítják (2020). Visszatérve a tópartra, a sétányon eljuthatunk az új libegőhöz. Ez kicsit rövid, kicsit lassú, nem hegytetőre megy, de a miénk (co. Tanú c. film). Igazából a camping felől viszi az utasokat fel az Oxigen Adrenalin Parkhoz. Ott csak árnyék nélküli parkoló van, ezért jobb lent parkolni és a libegővel felmenni. Annyit még megemlítenék, hogy az ülőkék folé tettem volna egy ernyőt, akár az eső akár a tűző nap ellen. Külföldön csak olyat láttam. Az adrenalin Parkban sok változást láttunk, már voltunk itt a megnyitás után néhány hónappal is, akkor még eléggé szegényes volt a választék. Most már jó néhány dologgal alaposan fel lehet dobni az adrenalin szintet. Van itt hosszú és magas függőhíd, csúszópálya, zuhanó hinta, stb, ezek a bánya pereménél találhatóak. A bánya alsó része elsősorban a gyerekeké. Van itt tó, mindenféle vízi játékokkal, Frédi Béni jellegű lábhajtásos kisvasút (de van ugyanott az Oxygen Express is, ez gondolom akkumulátoros). Mi igazából csak levegőzni jöttünk fel, így leültünk a tó partján egy padra és csak nézelődtünk. Egy dolgot nem értettünk. A bánya peremére (a parkoló felett) elhelyeztek néhány katonai járművet, ezek nem igazán tűntek idevalónak. Miután végeztünk a nézelődéssel, lementünk a libegővel, majd hazaautóztunk.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata