Magyarország, Gyöngyös, SzG3

Magyarország Gyöngyös

Ott-tartózkodás ideje: 2020. júl. 04.  - 2020. júl. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 191 látogató olvasta. Rögzítve: 2020. júl. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Magyarország Gyöngyös Mátravasút Mátra Mátra_múzeum park kisvasút 760mm 

Erdőtelek után, az ottani arborétum megtekintése után Gyöngyös felé vettük az útirányt. Sok látnivaló nincs itt, talán Mátra Múzeum és a környéke. Azt már korábban is láttuk, mikor erre mentünk, hogy van egy nagyon szép kert, de akkor nem volt időnk megállni itt. most viszont direkt ide jöttünk. Többféle belépő van, az alap a park megtekintésére és a természettudományi pavilon megtekintésére szolgál. A parkban van még az Orczy kastély is, innen az Orczy kert elnevezés is. A kastélyt nem néztük meg, mivel a feleségem nincs jó viszonyban a vadászati kiállításokkal, ott meg olyan is van (nem berendezett kastély). Viszont a park szép, van benne tó kis szigettel, zene pavilonnal. Néhol már látszik az elmúlás, a sétányok egyes szélső járólapjai már több helyen letöredeztek, ezeket jó lett volna pótolni, mert így ronda. Maga a természettudományi pavilon új épület, a kialakításában szerintem nem lehet hibát találni. Három szinten vannak benne kiállító területek, a jobb oldali részen egy épített tölgyfa, áthidalva szinteket, bemutatva egy fa élővilágát. A kiállítás nagyon szépen van kivitelezve, egyedül talán azt lehetne felhozni, hogy a kis alapterület miatt talán nem kellene annyi témával foglalkozni. Egy pár 10 m2-es pálmaháznak és 4 akváriumnak talán nincs sok értelme. Ezzel együtt ez egy kulturált kiállítás és azért egyszer mindenképpen megtekinthető.
Az Orczy kert mellől indul a Mátravasút, itt van az aló végállomása. Aki ismer az tudja, hogy vasút fotózással is foglalkozom, ezek egy része a keskeny nyomközű vasutak, így adott volt, hogy ott is készítek néhány képet. A vasút többek között felmegy Sástóig, de mi most autóval mentünk fel. Ez van, viszonylag ritkán jár.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo