Magyarország, Erdőtelek - Arborétum, SzG3

Magyarország Erdőtelek

Ott-tartózkodás ideje: 2020. jún. 28.  - 2020. jún. 28. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 138 látogató olvasta. Rögzítve: 2020. júl. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Magyarország erdőtelek Arborétum 

Már rég óta érdekelt ez a hely, de valahogy soha sem jutottam el ide. Egy héttel korábban egy kis kutyáért mentünk Miskolcra, és mivel az autópálya tikett még érvényes volt, így ezt kihasználva - többek között - ide is ellátogattunk.
Ez az arborétum is úgy kezdte, mint több másik, egy kastély kertjeként. A török dúlása után az egri várkapitány, Buttler János építtetett itt kastélyt (1691-től volt tulajdonos). 1845-ben Kovács József orvos tulajdonába került a birtok, aki tevőlegesen is részt vett az arborétum kialakításában.
Az egyik baj ezzel az arborétummal, hogy nem igen van reklámja, pedig nagyon szép. A kapu sincs igazán nyitva, csöngetni kell és akkor ki jön a pénztáros. Viszont az árak elfogadhatóak. Mi egy szombati napon voltunk itt és amikor elmentünk, összesen 3 autót láttunk parkolni az arborétum előtt (beleértve a mienket is).
Igencsak meglepő az arborétum fajgazdagsága a relatív kis terület ellenére. Látszik rajta, hogy tervszerűen, gondosan lett kialakítva. Van tó is egy látványos szigettel. Annak ellenére, hogy ez már egy szárazabb alföldi jellegű hely, az arborétum háta mögött futó Hanyi ér magasabb vízszinten való tartásával pótolják az eső hiányát (a talajvizet). A tóra már ráférne egy alaposabb tisztítás. Az is egy kicsit visszás, hogy a kastély is ott áll teljesen kihasználatlanul, pusztulva. Nyáron sok a szúnyog.
A kisebb nagyobb problémák ellenére mindenképpen javaslom az arborétum meglátogatását, szerintem nem fog senki csalódni (szúnyog elleni spray kell!!)
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo