Magyarország, Szolnok, SzG3

Magyarország Szolnok

Ott-tartózkodás ideje: 2018. jún. 04.  - 2018. jún. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 265 látogató olvasta. Rögzítve: 2020. júl. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: magyarország szolnok rózsa 

Szolnok nem igazán turisztikai célpont (legalább is szerintem, bár amióta átadták a RepTár-at, ugrásszerűen megnőtt a népszerűsége, erről majd később). Ide elsősorban azért jöttem, hogy megnézzem a Rózsakertet, mivel a feleségem kedvenc virága, de azért fölöslegesen nem akartam vele ide jönni. Most kivételesen vonattal érkeztem (mivel örök bérletem van mindenhová, így ingyen volt). Ennek csak az a hátránya, hogy a vasútállomástól át kellett gyalogolnom a városon a Rózsa kertig, ami azért nekem nem túl nagy hátrány, mivel akár egész nap is elgyalogolgatok. A Rózsakert előtt lekanyarodtam jobbra a Tiszavirág híd irányába. Szép híd (csak gyalogos és kerékpáros forgalomra), csak egy kicsit túl flancos (és gondolom drága), ahhoz, hogy a strandhoz, meg a ligetes részhez át lehessen gyalogolni. Aki komolyan veszi a strandolást, egyébként is elég sok cuccot visz magával, ahhoz meg a kocsi a jobb megoldás. De ez legyen más problémája. Itt található a templomok zöme is (katolikus, evangélikus, református), valamint a "szokás szerint" már nem zsinagóga zsinagóga, ami jelenleg múzeumként működik. Innen a Tisza parton elsétáltam a Rózsa kertig. Pont jó időben jöttem, a rózsák teljes pompájukban virágoztak (az persze kérdéses, hogy ha a kertet kb. fél óra alatt elég gondosan meg lehet nézni, csak ezért érdemes-e ide ellátogatni. De gondolom, a repülő múzeummal (RepTár) összekötve már igen). Ez után vissza kanyarodtam a vasútállomás felé és egy jó ebéd után hazautaztam. A város egyébként tele van szökőkutakkal, melyek közül elég sok a klasszikus szocreál stílusú.
Az általános véleményem, hogy talán nem első osztályú túracélpont, rózsavirágzás idején azért azért egy bő fél napot megéri erre jönni.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo