Szlovákia, Pozsony, a Közlekedési Múzeum, SzG3

Szlovákia Pozsony

Ott-tartózkodás ideje: 2021. jún. 26.  - 2021. jún. 27. (1 nap)

0 hozzászólás I 774 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. jún. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: közlekedési_múzeum  pozsony  Szlovákia 

Aki ismer engem, az tudja, hogy amatőr szinten vasút fotózással is foglalkozom. Az előzetes kutakodás szerint itt több mozdonyt, főleg gőzmozdonyt is fellelhetek, ami sajnos nem jött be. A második napon rájöttem (legalább is így gondolom) hogy miért: amikor kimentem a Főpályaudvarra fotózni, egyszer csak befutott egy nosztalgia szerelvény, az elején és a végén egy - egy gőzmozdonnyal! Nem biztos, de akár innen is jöhettek. Plusz még volt két retro diesel mozdony is a pályaudvaron.

Na de vissza a múzeumhoz. Viszonylag könnyü megtalálni, ha elindulunk a pályaudvar felől a jobb oldalon, kb 200 m után eljutunk egy felüljáróhoz. Itt jobbra kanyarodva egy kis íves rámpán kell felfelé menni, majd innen egy lépcső indul felfelé, Ha felértünk, még kb 100 m-t kell menni a bejárathoz. Maga a kiállítás Pozsony régi gőzmozdony pályaudvarának épületeiben van, előtte a vágányok, ahonnan most hiányoztak a gőzmozdonyok. Több féle kiállítás látható itt: oldtimerek, cseh autók szinte teljes választéka az elejétől fogva, a szlovák VW autói, valamint vasúti berendezések, elsősorban irodai, irányító helyiségi berendezések. Található itt egy eredeti OCC motor is. Főleg retro autók kedvelőinek ajánlott.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo