Ausztria, Bécs, Kurpark Oberlaa, SzG3

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2021. aug. 02.  - 2021. aug. 02. (1 nap)

0 hozzászólás I 792 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. aug. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 424gabor Beszámolója

Cimkék: ausztria bécs kurpark oberlaa 

Miután már többször voltunk Bécsben, olyan helyeket is felvehettünk a látnivalók listájára, melyeket korábban vagy nem ismertünk, vagy nem tartottunk érdemesnek meglátogatni a nagyobb látnivalók előtt. Ez a park abba a listába esett bele, amelyeket korábban nem is ismertem. A szokásos gondos kutatás alapján bukkantam rá és ráadásul bele is esett a szállodánk körüli 5-6 km-es sávba. A sok jó program közül ez volt az egyik legélvezetesebb.

Igen érdekes a története. 1964-ben Bécsben hatalmas kertészeti kiállítást rendeztek és ennek sikerén felbuzdulva további kiállításokat kívántak megrendezni. Ennek helyszínéül jelölték ki ezt a területet. Itt korábban sok híres némafilmet is forgattak, főleg a most Filmteich-nek nevezett tó körzetében. Megalakult egy munkacsoport csoport (több munkacsoport), amelyek az egyes földrészek, tájak, stb bemutatójának kidolgozásával foglalkoztak, és a "Bécsi Nemzetközi Kertbemutató 1974” területeként hatalmas sikert arattak. Később a koncepciót nem vitték tovább, inkább karbantartás címén az angolpark irányába tolták el a park megjelenését (ami szerintem jól sikerült).

A park körül rengeteg ingyenes parkoló van (2021), mi az északi kapunál tettük le a kocsit. Szerintem legalább 3-4 órát rá kell szánni a parkra. Mi a kapunál lévő vendéglő mögötti vízesés sornál mentünk le a tóig (Schwanensee), majd a túloldalról megkerülve jutottunk el a Rosenberg-ig (Rózsahegy). Itt átvágtunk a kert másik oldalára, hogy megnézzük a japán kertet, de az zárva volt (igaz nem volt nagy, így kívülről is meg tudtuk tekinteni).

Innen a Brunnengerten felé vettük az utunkat, ez állítólag német típusú kert (igaz, én is több német városban láttam ilyen, vagy ezeknél nagyobb gyűrűs kutakat). Visszamentünk a Rosenberg-hez, majd mögötte elkanyarodtunk a Filmteich felé. Igazából nem nagyon lehet leírni annak szépségét, látni kell. Volt ott egy piros csőrű (kacsa? liba?), amit kézből lehetett etetni, hattyúk, kacsák a tóban, eszméletlen szép növényzet, minta valahol Közép-Amerikában járna az ember.

A térképen látni, hogy mindenhol, szökőkutak, kutak, csobogók (+ vendéglők) mindenhol. A gyerekekre is gondoltak, a nagy tó mellett hatalmas játszóterek. Több első osztályú WC is található a területen (működnek, nincsenek összefirkálva, szétverve). Több helyen mókusokkal is találkoztunk, egészen közel mennek az emberhez, ételt koldulva. Most a Covid miatt szinte alig volt ember a parkban, viszont érdekes módon a vendéglők viszont tele voltak.

Az összes itt készített kép itt tekinthető meg:
https://ausztriafotoalbumok202004szg3.blogspot.com/2021/08/ausztria-becs-oberlaakurpark-fotoalbum.html

Szerintem érdemes megnézni a képeket!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo