Szlovákia, Pozsony, Dunacsún, a Duna gát, SzG3

Szlovákia Pozsony

Ott-tartózkodás ideje: 2021. júl. 31.  - 2021. júl. 31. (1 nap)

0 hozzászólás I 421 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. aug. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Szlovákia Pozsony Dunacsún Duna gát 

Most. hogy beszereztük a QR kódos EU-s oltási igazolványt, kicsit neki indultunk a feleségemmel szomszédolni (Bécs és környéke), viszont óhatatlanul is útba esett ez a hely, mivel mi soha nem Hegyeshalomnál megyünk át a határon, hanem Kittsee-nél. Így, bár az út kb. 10 km-el hosszabb, viszont biztos vagyok benne, hogy esetenként akár több órával is rövidebb is lehet, valamint visszafelé a szokásos bevásárlásaimat is el tudom intézni (főleg alapanyagok és étel konzervek), van ott minden: Billa (3 is), Spar, Hofer, meg egy csomó más üzlet is. Amúgy úgy kell Kittsee felé menni, hogy Rajkánál a határ előtt le kell menni az autópályáról, majd irány Szlovákia (most senki nem volt a határon ellenőrizni), majd Rusovcénél kell figyelni, hogy a falu közepén az út jobbra kanyarodik, nekünk egyenesen tovább kell menni (elsőbbség adás!). A következő faluban, Jarovcénél kell egy kicsit figyelni, mert a falu közepén jobbra fordul a főút, nekünk itt is egyenesen kell tovább menni. A falu után kissé kacskaringós lesz az út, ettől nem kell megijedni, átmegyünk az autópálya felett (az még érdekes lehet, hogy ezt az utat azért javasoltam, hogy ne kelljen ezért az 5 km-ért szlovák autópálya matricát venni, de lehet hogy ezen a rövid szakaszon nem kell megyek fizetni! Erről tud valaki valamit? - szalay3 kukac gmail.hu). Kittsee-nél a falu végén van a nagy bevásárló központ.

Na de vissza Dunacsúnhoz:

Ahogy áthaladtunk a határon, kb 1 km-re enyhén jobbra visszafelé hajolva megy az út a duzzasztó mű felé (vigyázat, van egy másik út, ami látszólag a faluból megy ugyan oda, de az már bicikli út, autóval nem járható). Ahogy áthaladunk a három hídszerűsége (ezek a duzzasztó művek), amikor elérjük a Duna üzemvíz csatornát és az út jobbra fordul, ott kell leparkolni. Itt található egy modern művészeti kiállítás (nem tudom mit keres itt) - Danubiana - minket nem nagyon érdekelt (11- Euro volt a belépődíj/2021). A duzzasztók hídjain végig sétálva lehet látni az egész kialakítását, nem túl szép látvány. Az üzemvíz csatornában sem volt elég víz, a szélétől kb 10 m meder szárazon volt. Amúgy a képek magukért beszélnek.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo