Magyarország, Tata, Esterházy kastély, SzG3

Magyarország Tata

Ott-tartózkodás ideje: 2021. szept. 18.  - 2021. szept. 18. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 002 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. szept. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Esterházy_múzeum  Magyarország  Tata 

Végre valami jó hírről is be tudok számolni, immár látogatható a tatai Esterházy kastély (2021). Mivel elég közel van Tata Budapesthez, ezért viszonylag sűrűn el szoktunk ide látogatni, főleg azóta, hogy megnyílt a Fényes források tanösvény. Ilyenkor láttuk, hogy milyen szomorú állapotban van ez a pompás kastély.

Ha csak a II. VH utáni történetét nézzük, azt látjuk, hogy a magyar kastélyok szokásos útját járta be. A szovjet csapatok kifosztották a kastélyt, a maradékot pedig az emberek elhordták. 1945 végétől 1999-ig kórházként működött (tudjuk, hogy ez mivel jár), majd a kiköltözésüktől közel napjainkig üresen állt.

2018 márciusától indult el a Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram keretében a kastély felújítása és most már látogatható is.

Az látható, hogy ha van látnivaló, akkor jön a közönség is, most is elég sok látogató volt látható. Ebben gondolom az is közre játszott, hogy Tata önmagában is egy jó úti cél. Az elég szimpatikus megoldás, hogy szabadon bejárható a kastély és szabadon lehet fényképezni. Azt tudni kell, hogy az itteni bútorok más múzeumokból származik (lásd a fenti okokat) és minden újjá van építve. Viszonylag sok interaktív rész is található, de végül is 2021-et írunk és viszonylag diszkréten oldották meg.

Összefoglalva, ha valami erre jár, akkor legalább egyszer látogassa meg. Megéri!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo