Mesebeli hegyi szállás Koszovóban

Koszovó

Ott-tartózkodás ideje: 2019. máj. 04.  - 2019. máj. 10. (6 nap)

0 hozzászólás I 2 695 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. dec. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar travellerongo Beszámolója

Cimkék: Koszovó  Prizren  szállás 

Koszóvóban csodás hegyek között lehet túrázni, barangolni, jókat enni, de hogy ennyire jó szállások is vannak, az meglepett.

Prizrentől úgy jó 20-30 km-re található Prevalla, évszaktól függően zöldellő, vagy hófehér hegyoldalakkal várja a kirándulni vágyókat. Rengeteg család jár ide, a közelben vannak szedett-vedett, de nagyon jópofa vidámparkok, szól a zene és magával ragadó az egész hely.


Itt a környéken alapvetően vendégházakban lehet megszállni, ha valaki többre, másra, elegánsra vágyik, akkor már kevés a lehetőség én pedig a Hotel Morea szállodáját ajánlom, ami számomra életre szóló emlékeket adott. Elég csak elhúzni a csodás, elegáns, barna függönyt és kipillantani a nyáron is hófödte hegycsúcsokra. Lehetnénk akár Svájcban is, csak ez sokkal emberközelibb, elérhetőbb, szenvtelenebb és számomra élvezhetőbb is.

A személyzet nagyon segítőkész, de az tény, hogy nem olyan profi, mint a fejlett csúcshotelek csúcsképzett személyzete. De nem is feladatuk, azt hiszem. Elég az, hogy jó szándékúak, közvetlenek és igyekeznek a vendég kedvében járni.

A reggeli korrekt, a tálalás és a teríték elegáns, az étterem hangulata egyedi és karakteres. A kilátás onnan is parádés. És hogyan kerültem ide? Na ez a legjobb az egészben! Aki most nem olvassa tovább, sokat veszít. (Kivéve, aki már olvasta a fészen, mert az már nyert.)

Történetem Koszovóban – avagy mit ad a stoppolás
2 éve ezen a napon KOSZOVÓBAN kinéztem egy helyet a hegyekben, ahová nem volt tömegközlekedés. Gondoltam, AUTÓSTOP csak fog azért működni.
Azt viszont nem gondoltam, hogy ahogy kitettem a kezem, szinte azonnal megálltak felvenni. Minden sofőr másik élettörténet, de mindegyikben közös volt, hogy beszéltünk a háborúról, amit ők gyerekként vagy fiatal felnőttként éltek át, és arról, hogy azért beszél mindegyikük flottul németül, mert költői túlzással élve szinte minden élet- és munkaképes férfiember a németeknél próbált szerencsét.

Mostanra elkezdtek hazatelepülni, vállalkozásba fogtak, vendégházakat nyitottak, meg ki tudja még mit alkottak.

De közös bennük az, hogy nagyon jól tudják, hogy mi az, hogy SZÜKSÉG. Mert a bajban megtapasztalták, és egymásra voltak utalva. Az etnikai vonalba nem megyek bele, nyilván van most is megosztottság bizonyos területeken. De ki-ki a maga oldalán megélte a szükséget, éppen ezért adni is tudnak. Azt látták, hogy valaki szeretne előbbre jutni és tudnak benne segíteni.

Megtették.

Te is megtennéd másokkal, másokért?

Kép és videó itt található:
https://spabook.net/blog/hotelek/mesebeli-szallas-koszovoban/
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo