Magyarország, Bajna, Sándor-Metternich kastély, SzG3

Magyarország Bajna

Ott-tartózkodás ideje: 2022. ápr. 10.  - 2022. ápr. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 496 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. máj. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: magyarország bajna sándor_metternich_kastély 

Most vasárnap felkerekedtünk megnézni a felújított bajnai Sándor-Metternich kastélyt. A legrövidebb úton mentünk (ez most azért fontos jelzés, mert ilyen ritka rossz állapotban lévő utat már régen láttam Magyarországon, ráadásul ilyen közel Budapesthez (Tinnye-Máriahalom-Bajna)). Ez persze csak menet közben derült ki. Amúgy egy nagy kerülő lett volna. Beérkezve Bajnára - a kastély szempontjából kedvezően sok látogató volt - alig találtunk parkolót. Lehet, hogy nem számoltak ilyen sok látogatóval? Rátérve a kastélyra: láttam már korábban is, akkor már a külseje fel volt újítva, de a belseje borzalmas állapotban volt. A belső felújítás tematikájában nagyon hasonlít a tatai Esterházy kastély felújításához. Részben berendezett szobák, interaktív bemutatók, kávézó, stb. A legszebb a két nagy szalon az emeleten: Alessandro Sanquirico alkotásai. Az Etruszk terem díszítéséhez etruszk vázák mintái szolgáltak alapul, a Raffaello terem mennyezetképét Raffaello vatikáni loggiájának groteszkjei ihlették. A park még hagy kívánni valót maga után. Összességében legalább egy látogatást megér.
Az autónkkal a szent Adalbert templom mellett parkoltunk le, éppen a virágvasárnapi barkaszentelésről jöttek ki az emberek. A templom is szépen fel lett újítva.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo