Ausztria, Puchberg am Schneeberg, Schneebergbahn (2022), SzG3

Ausztria Puchberg am Schneeberg

Ott-tartózkodás ideje: 2022. máj. 08.  - 2022. máj. 08. (1 nap)

0 hozzászólás I 930 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. máj. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Puchberg_am_Schneeberg  Schneebergbahn alpok schneeberg fogaskerekű_vasút 

Eddig két olyan hely volt, ahol már voltunk, de nem tudtunk felmenni a hegy tetejére: ez és a Lomnici csúcs. Vagy az időjárás miatt, hol a tömeg miatt, vagy mert túl korán mentünk oda és pld a Schneebergbahn csak a Hengsthütte állomásig ment, május 1-e előtti időszak miatt (itt megpróbáltunk gyalog felmenni, de a Baumgartner állomás felett akkora volt a hó, hogy egyszerűen nem ment a dolog, pedig csak egy állomásnyira voltunk a végállomástól).
Na de vissza a mostani helyzethez. A jegy vásárlásnál mindenki nézze meg, hogy nem jogosult-e valamilyen kedvezményre, mivel elég húzós az ár. Minden jegyhez adtak egy kis zacskó gumicukorkát ajándékként. Most május elseje után voltunk és helyi osztrák szabályzat szerint elsejére megtisztítják a turista utakat a hótól és a fogaskerekű is fel megy a végállomásig. A második opció az rendben is volt, tényleg felment (itt jegyzem meg, hogy a jegy megvételekor megkérdezik, hogy mikor szándékozol vissza jönni, erre az időpontra állítják ki a visszaúti jegyet, nem tudom, hogy milyen szigorúan veszik, mert egy vonalkódos beléptető kapun kell a vonathoz bemenni és lehet, hogy a kapu nem nyílik ki más időpont esetében). Azért is döntöttünk úgy, hogy felmegyünk, mivel egy hiányt kihúzhattunk ezáltal, valamint jó időben már voltunk sokszor magas hegyeken, ez így volt mos jó). Baumgartner állomásig csak kissé felhős volt a táj, jól lehetett látni a vonatból. Baumgartnernél hosszabb ideig megáll a vonat, hogy a világhírű buktából mindenki vehessen a büfében. Tényleg nagyon-nagyon finom volt. Baumgartner után már erősen beborult, majd két alagút szerűségen áthajtva megérkeztünk a végállomásra. Közben már előjöttek a hófoltok is (többek között ezért is jöttünk ide, hogy egy kis havat is láthassunk).
252gabor kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo