Ausztria, Hirschwang an der Rax, a Rax (2022), SzG3

Ausztria Hirschwang an der Rax

Ott-tartózkodás ideje: 2022. máj. 09.  - 2022. máj. 09. (1 nap)

0 hozzászólás I 488 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. máj. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Hirschwang_an_der_Rax  Rax alpok raxseilbahn függő_vasút kötélpálya ottohaus virág 

Az első napon szerettünk volna felmenni a Rax-ra, de annyira felhőben volt, hogy nem mentünk fel (helyette többek között megnéztük a Kaiserbrunnt). Így maradt a harmadik napra az ügy, meg az idő is jelentősen javult. Az időjárás változatosságáról csak annyit, hogy szinte végig jó volt az idő, viszont a kötélpálya felső végállomásánál, ahol ebédeltünk, már esett az eső, tartott vagy egy óráig tartott, utána megint össze-vissza volt az időjárás.

Korábban már többször jártunk itt, az eggyel korábbi kirándulásunknál fordult elő először, hogy csak mi ketten voltunk a kabinban (meg a "sofőr", róla nem tudjuk, hogy mit csinált, azon kívül, hogy ott volt). Most is csak mi ketten mentünk fel, pedig nem az első járattal voltunk. A Raxon az Ottó házig tényleg tiszták voltak az utak és igen jó kilátás volt a Schneeberg felé. Elérkezve az Otto házig (amely egy Ottó nevű főhercegről van elnevezve), mivel még korán volt az ebédhez, tovább akartunk menni a Neue Seehütte-ig, azonban itt már megint teljesen belepte a hó az utat, amely már nagyon nedves volt, csúszott, süppedt, nem lehetett tovább menni (a korábbi látogatásunkkor lévő hóhelyzet megtekinthető ITT. Kb. ugyanakkor voltunk itt, május elején, ennyit romlott a hóhelyzet). Így visszafordultunk. Ekkor már többen jöttek velünk szembe, és kiderült, zömmel magyarok. Volt egy egész gimnáziumi osztály, meg több pár, szerintem az osztálytól függetlenül (végül is mindegy). Az egész fennsík szerencsére tele volt szebbnél szebb alpesi virágokkal. Amikor visszaértünk a a felvonó felső végállomásánál található étteremhez, elkezdett esni az eső. Mivel még volt egy óránk a kabinunk indulásáig, bementünk ebédelni (a jegy vásárlásakor meg kell mondani mikor jönnénk le, ez rögzítve van a jegyen. A váróteremben van két automata, ott lehet módosítani az időpontot. Gondolom ez a probléma nyáron lehet égető, amikor mindenkit le kell hozni a hegyről, a kabin kapacitása viszont véges). Itt tudott a feleségem először igazi osztrák Kaiserschmarrn-ot enni, ez főleg a menedékházakban volt fellelhető. Nagyon finom volt.
252gabor kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo