Ausztria, Steyr, SzG3

Ausztria Steyr

Ott-tartózkodás ideje: 2022. máj. 28.  - 2022. máj. 28. (1 nap)

0 hozzászólás I 326 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. jún. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Steyr 

Volt szerencsém a közelmúltban egy 8 napos osztrák-német-svájci utat szervezni magamnak. Sajnos most a feleségem nem tudott velem jönni, így egyedül mentem. Az első szállás (mint az összes többi is) Németországban volt, így oda felé nem sok helyet tudtam beiktatni. Steyr már régóta izgatott, de mivel nincs közvetlenül az autópálya mellett, így eddig elmentem mellette. Most viszont sikerült beiktatnom a város meglátogatását. A város a Steyr és az Enns folyók találkozásánál található. Már itt jelentkezett a szokásos parkolási probléma, ami végig kísérte az egész utat. A lényeg, a városmagon kívül egy eléggé lepukkadt negyedben letettem a kocsit, majd begyalogoltam a városba (legtöbbször ehhez a módszerhez folyamodtam). Némi gyaloglás után elértem a Lamberg kastélyhoz. A kastélyt meg lehet nézni kívülről, ha jól láttam, akkor rendezvényközpont és sok állami intézmény is volt benne. A kastélyból könnyedén le lehetett gyalogolni a városba, ami zömmel egy középen kissé szétnyíló hosszú utcából áll. Szebbnél szebb házak, templomok találhatóak itt, meg rengeteg étterem. Ha elérünk a két folyó összefolyásához, látjuk, hogy csapvíz tisztaságú víz folyik benne. Sorra vannak bennük a gátak, amik felduzzasztják a vizüket és amikor leesik a víz a gáton keresztül, akkor még oxigénnel is telítődik, ami jó a halaknak. Azt is megoldották, hogy sok helyen, le lehet menni egészen a vízig. Visszafelé találtam egy olyan ösvényt, ami a Steyr folyó fölött egy pallósoron ment végig két híd között, majd egy gyalogos hídon vagy át lehetett menni a másik oldalra, vagy egy lépcsősoron a kastély bejáratához. Innen elmentem a Museumsbahn Steyrtal-hoz (Steyr völgy múzeumvasút), de az pillanatnyilag nem működött. Készítettem néhány fényképet, majd visszamentem az autómhoz és tovább indultam.
A beszámolóhoz tartozó összes kép megtekinthető ezen a linken: https://ausztriafotoalbumok202004szg3.blogspot.com/2022/05/ausztria-steyr-fotoalbum-szg3.html
252gabor kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo