Svájc, Zürich (2022), SzG3

Svájc Zürich

Ott-tartózkodás ideje: 2022. jún. 01.  - 2022. jún. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 177 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. jún. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: limmat  svájc  Zürich  zürichi tó 

Zürich Svájc legnagyobb városa, de nem a fővárosa. A nagyvárosok minden rossz tulajdonságát hordozza, ezt némileg enyhíti a fekvése: több kisebb-nagyobb folyó szeli át, valamint a Zürichi tóra is nyitott. Az nagyon szimpatikus, hogy szinte mindenhol lehet a vizekhez közel jutni, ha kell, akkor stégszerű gyalogos járdán a folyó felett, vagy árkádos gyalogút, stb. A zsúfoltság miatt a belvárosban viszonylag kevés a zöldfelület, ahogy kifelé haladunk, megnő a parkok száma. A víz közelsége mindig kedvezően hat az emberekre, főleg így, hogy szinte járda közelségbe hozzák. Ez persze azzal jár, hogy a hidak alatt alig férnek át a vízibuszok, az egyik képen látható, hogy milyen lapos. Érdekes, hogy a városháza is a vízre települt.

Annyira nincsenek szép, régi házak, hogy a Google Earth-n is csak azt látni, hogy van egy utcácska, ezen a néven: történelmi utca színes homlokzatokkal. Nagyjából ennyi. Zsúfoltság, villamosok és autók ugyanazon a sávon, parkolás csak mélygarázsban, stb. Ide igazából azért jöttem, mivel ez a város eddig kimaradt a programjaikból, de úgy láttam, nem sokat veszítettem vele.

Svájcban (néhány kivételtől eltekintve) szerintem a természeti szépségeket kell megnézni (egyéni vélemény), abból viszont kimeríthetetlen a választék.

A beszámoló teljes fotóalbuma itt látható: https://svajcnnhhszg3.blogspot.com/2022/06/svajc-zurich-2022-fotoalbum-szg3.html
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo