Svájc, Bargen, Naturschutzgebiet Tannbüel (2022), SzG3

Svájc Bargen

Ott-tartózkodás ideje: 2022. jún. 02.  - 2022. jún. 02. (1 nap)

0 hozzászólás I 190 látogató olvasta. Rögzítve: 2022. jún. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar 252gabor Beszámolója

Cimkék: Bargen  Naturschutzgebiet_Tannbüel orchidea  svájc 

Az előző nap a Zürich környéké tapasztalható irgalmatlan dugók miatt megfogadtam, hogy mégsem megyek ezen a napon Svájcba, ez szerencsére nem teljesült, mert már korábban megtaláltam ezt a helyet a Google Earth-n. Ebben az az érdekes, hogy bár Svájc felől is megközelíthető, könnyebb Németország felől. Itt sajnos nem nagyon homorítottak a tájékoztatással, így elmondom, hogyan lehet eljutni ide a legkönnyebben, mivel érdemes (a GPS nem ismeri ezt a helyet)

Németország felé majdnem a határig kell menni, közvetlenül a határ előtt (Blumberg) balra kell kanyarodni, majd az második sarkon jobbra (Alte Bargener str, valószínűleg ez volt az eredeti út). Itt igencsak figyelni kell, mert az utolsó ház után kb. 100 m-re van a kb 2 autónyi parkoló, ahol a természetvédelmi helyet egy kb. 2 tenyérnyi tábla mutatja (első kép). Én ezt először nem vetten észre, gyakorlatilag beérkeztem a svájci oldalon lévő határállomásra. Na itt gyorsan visszafordultam, és csak a miatt láttam meg, hogy hol kell parkolni, hogy megállt egy autó. Gyorsan leparkoltam (nagyjából ez a két autó fért el ott) és elindultam az úton. Kb 200 m után átgyalogoltam Svájcba. Itt egy határkő mutatja a határt.

Itt jött a meglepetés. Gyönyörűen karbantartott terület, gondosan kiépített úthálózattal. Az út melletti területek egy alacsonyan futó zsinórral van lezárva. Bár csak néhányan voltak, senki nem lépett be a területre, mindenki csak az útról figyelte az orchideákat, vagy fényképezte. Ilyen mennyiségű orchideát még ne láttam egy helyen, főleg a papucsorchideákat. Ki van táblázva, fényképekkel, hogy itt 10 féle orchidea található. Ebből kb. hetet megtaláltam, valószínűleg azok máskor nyílnak. Készítettem egy kis videót is, kissé rázkódik, nem a legjobb videóm. Főleg a képeken látszik, hogy mennyi és mekkora orchidea van itt. A videó megtekinthető itt: https://youtu.be/XIblsak-H3I

És az egészben az a poén, hogy ingyenes (lehet, hogy valamilyen alapítvány tartja fenn).
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo