Csodás Madeira - a lenyûgözõ sziget

Madeira Funchal Hotel Duas Torres ***

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 16.  - 2007. júl. 23. (7 nap)

6 hozzászólás I 24 994 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar pruxi Beszámolója
Hotel Duas Torres *** értékelése
pruxi értékelése:

5

Az értékelések összesen:

5

Eddig 1 utazó értékelte.

Egy csodálatos hetet töltöttünk el Madeira-n nászút gyanánt. Funchal-ban laktunk a Hotel Duas Torres-ben, ami a besorolás szerint 3*-os, de véleményem szerint igen magas színvonalat képvisel. A szobák apartmanjellegűek (konyha+nappali+háló+fürdő) és nagyon szépek, tiszták, új bútorokkal vannak felszerelve. A kilátás gyönyörű, egyes szobákból körpanoráma nyílik az óceánra. Egyébként nem sok időt töltöttünk a hotelben, hiszen Madeira annyi természeti látnivalót kínál, hogy vétek a szállodában vagy a strandon rostokolni. Érdemes autót bérelni, ajánlhatom az Amigos do Auto nevű céget, nagyon megbízhatóak és korrektek voltak, a kocsit pedig igény szerint kiviszik a szállodához.
Azt kell mondanom, hogy egy hét kevés bebarangolni a szigetet. Sokmindent láttunk, de nem eleget. Úton-útfélen kilátókba botlik az ember, a hegyi utak izgalmasak és leírhatatlan élmény a felhőkben autókázni, nemkülönben a felettük lévő kilátókból szemlélni a panormámát. A növényzet dús, egymás mellett nőnek a fenyők és pálmafák, virágok mindenfelé - van is jópár botanikus kert mindenféle különleges és egzotikus példánnyal. Madeira egyik nevezetessége a levada (öntözőcsatorna) hálózat, melyek mentén annyit túrázhat az ember amennyit csak bír. Ezek túrák igazán vadregényesek, a levadák egy része sziklákba vájt alagutakban fut. Legalább egyet érdemes végiggyalogolni, és ha jut idő, többet is. A sziget nem igazán a standolók paradicsoma, a partja sok helyen meredek vagy éppen kavicsos a part, de azért vannak ötletes megoldások: Calheta mesterségesen kialakított homokos partja vagy Porto Moniz lávamedencéi. Egy pici természetes-homokos öble is van Madeira-nak, Canical közelében a Prainha nevezetű strand. Ennek közelében található a Szent Lőrinc fok, ahol a kopár sziklákon túrázhat az ember, a kilátás erre is fantasztikus természetesen.
Kihagyhatatlan városok: Santana, Santa Cruz, Monte, Porto Moniz, Camacha, Ribeira Brava etc.
Kihagyhatatlan kilátók: Cabo Girao, Ecumeada, Ponta do Pargo, Achadas da Cruz, Pico do Arieiro etc. (rengeteg van)
Madeira nemzeti étele a fekete kardhalként magyarra fordított Espada nagyon finom, nem különben a nyárson sült marhahússzeletkék, az Espetada. Megkóstolni kötelező mindkettőt. Természetesen nem maradhat ki a kóstolósból a sziget híres bora, a madeira sem.
Ódákat tudnék zengeni a szigetről, valóban olyan lenyűgöző.
Aki csak teheti, látogasson el Madeira-ra!
Értékeld az élménybeszámolót!
7.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2010.01.09. 19:25

Mi most készülünk ebbe a hotelbe menni, remélem mi is ezeket tapasztaljuk, amit Te leírtál.

NetTunder - 2009.03.31. 21:21

A beszámolódat olvasva az ember tényleg kedvet kap, hogy egyszer - ha teheti - elutazzon ide.

pruxi - 2007.08.13. 13:05

Épp azért írtam a beszámolóban, hogy "fekete kardhalként magyarra fordított" Espada, mert errol szeretnek vitatkozni az emberek, én pedig nem foglalnék állást. Úgyis az íze a lényeg :)

Atlantisz - 2007.08.11. 12:09

Nem kekeckedés, de nem "fekete kardhal", hanem "feketefejű abroncshal"....a kardhal (swordfish) "lenyúlta a nevet" a (spadefish) elől...:-))Amúgy valóban isteni finom, de ezt nem tudom, mert a barátnőm az utolsó falatig megette míg én a mosdóban voltam...:-)))

pruxi - 2007.08.03. 16:25

Valóban nagyon biztonságos kis sziget. Olyan hely, ahol az autósok megállnak a zebra elott és elengedik a gyalogosokat. Én is szívesen visszamennék Madeira-ra!

Netine - 2007.08.01. 22:04

Két évvel ezelőtt szeptemberben jártunk Madeirán, de ha tehetnénk újra mennénk. Eddig sehol nem éreztük magunkat olyan biztonságban mint Funchalban.Aki teheti menjen el a szépség és nyugalom szigetére.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina