Orient Palace 5*

Tunézia Sousse

Adatlap

Cím: Sousse
Email: 
Telefonszám: 
Link:
Leírás: Afrikai viszonylatban Sousse egyik legjobb szállodája. 2009 augusztusában voltunk félpanziós ellátáson, teltház. A szoba gyönyörű, tágas, 1. emeleti, tengerre néző, egy fillért sem kellett pluszban fizetnünk, előre meg volt már, hogy kit melyik szobában szállásolnak el. Légkondi a szobában szabályozható. Iszonyú meleg volt, éjfélkor is 39 fokot mutatott a medence fölé elhelyezett mutató. Széf ugyancsak a szobában. A személyzet kedves. Minden nap gyönyörűen takarítottak, mi minden nap ki is raktuk ezért az 1 dínárt. Szegényeken néha látszott, hogy már nagyon fáradtak, egyébként ők voltak a legkedvesebbek, úgyhogy ne sajnáljátok tőlük azt az 1 dínárt!

A part elzárva a helyiektől (ez nagyon fontos), mert a Sousse-ban lévő szállodáknál (mint pl. az El Hana-k, amit senkinek sem ajánlanék) kritikán aluli állapotok uralkodtak, mindenütt leszólították az embert, folyton valamit el akartak adni, pihenésre az nem volt alkalmas.

Szállodánk tengerpartja szép, tiszta, a víz finom meleg, a part ugyan keskeny, de a gyönyörűen rendben tartott kertben mindig volt nyugágy. Persze ezért is, mint mindenért pénzt vártak. Senkinek se jusson eszébe leemelni egy nyugágyat a nyugágykupacból, mert nagyon kikap :) tanúja voltam :) inkább készítsünk 1 dínárt. A nyugágyra a törölközőt el lehetett venni, de jobb, ha nem teszed, mert soha nem volt kimosva, legalábbis amíg, mi ott voltunk :) Ráizzad valaki, másnap Te izzadsz rajta, és ez így megy kis túlzással januártól decemberig :) Ez Afrika, ha lazán fogod fel a dolgokat és a domestost otthon hagyod, akkor nagyon jól fogod érezni magad.

A medence nagyon szép, hangulatos. Az animátorok egész nap "szórakoztatták" az embert. Néha azért jobb lenne ha nem tennék :)

Szerintem egy cd-jük volt, amit reggeltől éjfélig nyomtak.

Étkezés: gyönyörű, hatalmas étterem. Ilyen szép tálalást, gyömölcsből, zöldséből (dinnyéből, karalábéból stb.) kifaragott kompozíciókat, díszeket még nem láttam.

A szépség mellé nem társult annyira klassz konyha, de azért valamit mindig találtunk.

Reggelinél húst ne nagyon keressetek, mert a tevepárizsin kívül más nincs, de a tojás minden formája megtalálható. Rengeteg féle péksütemény, dzsemek, zöldségek, saláták. A reggelik kifejezetten finomak.

Vacsorára is hatalmas a kínálat. Én igen finnyás vagyok, nekem ez az ízvilág kevéssé vált be, de a görögdinnye és a fagyi mindig isteni volt, ki ne hagyjátok!!! 15 méter hosszan sütik, amit ha meglátsz telepakolod a tányérod, de a nyaralás 4. napján már rá sem tudsz nézni :)

Összességében: ha újra Tunéziát választanám akkori is csak ebbe a szállodába mennék.
Az üres vagy kék színnel írt mezőket belépés után te is szerkesztheted!
Magyar  Română  Slovenčina