Törökország

Törökország

Ott-tartózkodás ideje: 2005. jan. 13.  - 2005. jan. 19. (6 nap)

1 hozzászólás I 2 349 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. aug. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tcstitty Beszámolója
Távoli ország, nagyon más kultúra. Repülővel 2,5 óra. Az odafelé vezető úton az idegenvezető egy órán keresztűl illemtant tart. Megdöbbent és nem is tetszik. Mert mint nőnemű lény másodrangú vagyok az országban, szinte semmit nem tehetek biztonsággal egyedül a védett zónán (értsd szálloda és kertje) kívűl. Mint az állatkertben. Ezért nem tetszik. A nőideáll a teltebb, barna-fekete hajú nők, sötét szemekkel. Szőkéktől és a zöld szemüektől tartanak, rossz démonnak tartják. Hajrá szőkék! Egyszer voltam, többször nem vágyódom.
Az út látványért megérte és anyagilag is igen kedvező volt. Szezonon kívűl a teljes kényelem. A szállodák amikben elhelyeztek (összesen három szálláshelyünk volt az út során) 4-5 csillagosak, kifogástalanok, teljes kényelemmel. Bár a török tv-adókat nem nagyon értékeltük. Viszont a CNN is fogható. Az étkezés kitünő és kifogástalan. Ami szomorú, honfitársaink nem túl kultúrált viselkedése miatt felhívják a magyar túristáknak a figyelmét, hogy a narancslé nem azért van az étteremben, hogy abból töltsük fel az otthonról hozott flakkont!
Az országból a látványos részeket mutatják meg. De ha az ember odébb megy két utcát, látja a nyomort, a valóságot. Építészeti érdekesség, hogy a házak zömének nincs teteje, mert nincs befejezve, meredeznek a betongerendák és vasbeton rudak. Oka prózai: addig nem kell adót fizetni amig nincs kész a ház, a család meg folyamatosan bővűl.
Kisgyermeket nem szabad megnézni, mert szemmel vered és átkozott lesz. A nő csak a férfi után mehet az utcán és nem mellette.
Nagyon szép természeti helyeken jártunk, ahol azt is láttuk, hogy a turizmus miatt már sérültek az évszázados természeti szépségek (eltünk a karsztvíz a túlzott szállodaépítések miatt). Az országban jellemzően vízhiány van, amire kontra volt, hogy mikor ott voltunk a Thaiföldi tájfun miatt a cunami akkor ért oda és iszonyatos esők voltak. A szállodák beáztak minden létező helyen, a narancs és citrom ültetvények 50-80 cm-es vizben álltak.
Egyszer érdemes megnézni, de nem Európa!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
daci - 2008.01.25. 08:41

Bár a természetben szinte minden mindennel összefügg, a Thaiföldi tájfun, meg a török partokat mosó, s főleg ennyi csapadékot hozó cunami elég merész gondolat.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo