Skocjani barlang

Szlovénia Skocjan

Ott-tartózkodás ideje: 2007. máj. 06.  - 2007. máj. 06. (1 nap)

0 hozzászólás I 26 771 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. máj. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar edit66 Beszámolója

Cimkék: adriaonline_játék  barlang  kastély  vár 

Skocjan Trieszttől 20 km-re található , közelben van még néhány érdekes hely , Predjami rablóvár, Postonjai cseppkőbarlang ...
A Skocjan barlang 1986 óta a világörökség része .
Nyáron óránként indítanak csoportokat 10-től- 17 óráig . A jegyvásárlás után egy kis erdei séta után érünk el barlanghoz . Fényképezni tilos , de nem is nagyon érdemes , mert kevés a fény és olyan távolságok vannak, hogy szinte beláthatatlan a barlang .Egypárat azért fényképeztünk , de nem adja vissza a kép azt a különleges élményt, ami megragadott ott minket .
A "pokol kapuja", amely az Isteni színjátékának írásakor Dantét is megihlette, ez illik legjobban erre a helyre.
A barlang első részében gyönyörű cseppköveket látunk. /Paradicsom , Nagy-Terem / Majd elérkezünk a Morajos barlangrészbe ami 150m magas . A morajlást a 100 méterről lezúduló barlangi óriásfolyam a Timavó kelti. Érdekes ez a a hang , a félhomály, a párás levegő, az elképesztő mélység és magasság együtt misztikussá teszi ezt a helyet. Az út a folyó felett a sziklafalba kialakított úton vezet. A barlang legérdekesebb része a HÍD , amely a két sziklafalat köti össze.
Alatta dübörög a víz , körülötte szakadék mindenfelé , különleges látványt nyújt . A túra 1,5 órás, de kevésnek tűnt , mert mi még szívesen nézelődtünk volna tovább. Ahogy kiértünk ebből a varázslatos világból meglepődtünk, mert sötét felhők gyülekeztek felettünk ,
dörgött , villámlott ,de közben még sütött a nap. Aztán az eső győzött , mire a felvonóhoz értünk , már egy kissé eláztunk / hát igen így jár aki lemarad/ Szerencsére csak egy futó zápor volt , fél óra múlva már hétágra sütött a nap . Érdemes felmenni még a templomhoz is , csodaszép a kilátás.
Webkamerán megnézhető a barlang :www.park
-skocjanske-jame.si/Burger/SkocjanskeJame_Notranjost.html
edit66 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo