Egy nap Liverpoolban

Egyesült Királyság Liverpool

Ott-tartózkodás ideje: 2006. dec. 10.  (1 nap)

1 hozzászólás I 3 195 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Rita Beszámolója
Warringtonból vonattal mentünk Liverpoolba, az út körülbelül 20 percig tartott. Hűvös, esős decemberi nap volt, ezért a városnézést felfüggesztve, beültünk az első utunkba eső Wetherspoonba (Pub-lánc, Nagy-Britannia szerte nagyon elterjedt, korrektek az árai, szerintem hangulatos, és tudod, mire számíthatsz, ha beülsz egybe), és megreggeliztünk. Újult erővel vágtunk neki a belvárosnak. Itt is, akárcsak Manchesterben, találkoztunk a London Eye helyi változatával, és még valamivel, amin meg is lepődtünk. Egy komplett német karácsonyi vásárral, annak minden elemével, kaják, italok, jellemző áruk, német nyelvű feliratok és eladók! Meghökkentő volt, de nagyon hangulatos.
Ezután az Albert dokk felé vettük az irányt, amit egyébként nemrég újítottak fel, és szerintem nagyon jól sikerült. Régi hajók, a dokk, számomra legalábbis érdekes volt. Itt van a tengerészeti múzeum is, ami azonban sajnos zárva volt, így a Tate-be mentünk be. Igaz, nincs belépőjegy, én mégsem ajánlanám egyértelműen. Vannak jobb művészeti kiállítások, mint az ottaniak.
A Beatles múzeum is itt van, de bevallom, azt kihagytuk. Csak az ajándékbolt részébe mentünk be, ami nem rossz, de a városban elég sok van belőle. Bűnünket csillapítandó, felkerestük azt az utcát, aminek a bárjaiban sokat játszott a zenekar, és fényképezkedtünk az életnagyságú John Lennon szoborral. Mivel eddigre már nagyon megáztunk, kerestünk egy pubot, és a vonatig hátralévő időt ott töltöttük.
Liverpool felfedezésére több kell, mint egy nap, nekem nagyon tetszett, szívesen visszamennék még máskor is, és másnak is csak ajánlani tudom.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
klavgyija - 2007.06.29. 23:13

Liverpoolra elég egy nap:-D NE aggódj nem sokról maradtál le,és a lényeget már láttad is:-DDDAzért a Beatles-es hétvégét ne hagyd ki.Millió ember de a hangulat jó.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo