Granada - Hay que venir al sur

Spanyolország Granada

Ott-tartózkodás ideje: 2006. aug. 26.  - 2007. jún. 04. (282 nap)

0 hozzászólás I 3 264 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. aug. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kisviktor Beszámolója

Cimkék: andalusia  andalúzia  bárok  granada  tapas 

Igen. Granada, hát erről a városról nem tudtam semmit, mielőtt arra adtam a fejemet, hogy 24 évesen nekivágjak a világnak. Spanyolországról bennem mindig is a Barcelona - Madrid - Camino de Santiago kép élt, meg hogy ott valószínűleg jófejek. Jelentem, az első részt kiszélesítettük, a tézist pedig bebizonyítottuk: ha inkább Andalúziában, és inkább 99%-ban, de spanyolügyileg nagyon rendben vagyunk.

Granadában az a jó, hogy a városka 200valahány ezres törzslakosságához hozzáérkezik az a pár millió, narancssárga zokniját szigorúan fekete szandálba húzó turista, aki az Awlhambrában keresi a megváltsát, valamint az a 80-90.000 diák, akik a világ minden tájáról érkeznek, bár ők inkább az átutazó amerikai lányok / fiúk alsóneműjében keresik a megváltást, inkább több mint kevesebb sikerrel.

Mindehhez azonban a legfontosabb hozzátevőt a bennszülöttek alkotják, ez már magában is egy mixet jelent, mint a ketchup-mustár-majonéz kombó a hotdogban: az alap macho közösség afrikai CD árus bevándorló szkvadokkal és arab mindenárus kommunákkal vállvetve kábítja turisták özönét erre a történelmi helyre. nagyon is helyénvaló, lévén földrajzi elhelyezkedését tekintve történelmileg Granada mindig is egy olvasztótégely volt a népek számára, ezt bizonyítja az érdekes Corral del Carbon is. Igazából itt nem fogok ezekről a nevezetességekről írni, aki akar, az szépen meggoogleözi, és kész.

Még idetartoznak a tömegesen jelen lévő hippik, akiknek nagyrésze francia és minden elképzelhető hangszerrel vidítják fel a szürke hétköznapokat (amiből valljuk be, nem sok van Granadában). Nekik egyébként rengeteg kutyájuk van, ez két jelenséget eredményez:

- nem tudsz emgírni egy smst anélkül hogy bele ne lépnél egy ksz@rba

- három dolgot mindig láthatsz Granadában, minden egyes pontról: gyönyörű kilátást, kimagasló minőségű és kreativitású graffitit és kutyakakát. Tényleg.

A bárokról annyit, hogy állítólag Rómában több templom van, minmt a napok száma egy évben. Tényleg így érzed. Na most Granában eztr így érzed a bárokkal. Olyan UTCÁK vannak ahol nincs semmi más, csak bár. Tegyük fel jól halad az estéd, és a 25. mojito már nem ízlik ( amit nem csodálok egyébként, ott tartózkodásom alatt nem sikerült jó mojitoval összefutnom). Nos ekkor em kell mondjuk megtenned 50 métert a következő kecsegtető vendéglátóipari egységig, hanem a következő folyamatot játszhatod el: megkeresed az aktuális bár ajtaját. Rátapasztod a tenyered. A tapasztásos technikával nem befele! hanem kifele indulsz a bárból. Nem fogsz falat érinteni, csak a következő bár ajtaját. Az ottani részegek besegítenek és már kis em kell rendelned a következő kört - az orrod előtt a tökéletes ital, mire vágytál. Hát nem csodálatos?

A szórakozásról: minthogy említettm a diákok és a turisták azon egyvelegélt, ami simán csak ebben a városban összehozna egy második, harmadik, és egy negyedik baby boomot (heti lebontásban) ha nem lenne náluk óvszer, na tehát ők buliznak. keményen, sokat. GRANADÁBAN nincs olyan nap amikor nem lenne ugyanakkora buli, mint itthon szombaton vagy pénteken, ezt így higgyétek el. Ha nem találsz az elvonóban senkit, aki még képes lenne egy pohárkára, akkor még mindig csatlakozhatsz egy "botellon" hoz, ami annyit tesz hogy a fiatal spanyol arcok összejönnek, szmarket, bevásár, kiül aprkba, kinyit megisz dülöng. tehát a szabadtéri ivás boldogsága, barátok, cigizés, sörözés, borozás, éneklés, táncolás, butulás - ki merre lát, ameddig jólesik. Sajnos ezt az utóbbi időben törvényben tiltották meg, illetve szabályoz(z)(n)ák. De nem fogják tudni. Vannak makrobotellonok, amikor mondjhuk 5000 fiatal vonul ki az utcára, interneten terjedő tehát hivatalosan nem meg hirdetett infok alapján, egyszer csak ottvannak, megisznak hihetetlen mennyiségű whiskyt és sört és elmennek bulizni. Király, nem?

ja és mindenki cigizik...Ez egy ilyen andalúz dolog, nem is ragozom.

Egyetek paellat, tostadat jó sokat, chocolate con churrost, csigát a los caracolesben, halat bármelyik bárban, sokat a lla bella y la bestiában, vagy sushit a bella kurvában (tényleg ez a neve). és mindezt ingyen, mert tapas!!!! a legszebb dolgo a világon. A sör az 1,50 Euro (bár csak három deka) és ingyen etetnek mellé, mint a drága anyánk.

Ottlakás? aránylag olcsó az élet, én pl 300 euróért béreltem egy új építésű házban szobát, fent az albaycinben. sznoboskodtam oké. de lejjeb a központban megvan 150 euróból ha jót fogsz ki. (www.loquo.com vagy www.loquo.es ) a kajámat heti (!) 30 eurobol oldottam meg, bár én nem vagyok nagyigényű és nem is főztem rendszeresen, melós kaján voltam. de kellett az utazásra...

Na jól van. Így is leizzadtam, és még rengeteg info van...Én egy nyelviskolában dolgoztam két hónapot, majd egy hostelben hetet, így gyakorlatilag elég jól ismerem a várost, mondhatni töviről hegyire. Innen most biztosan sok minden kimaradt, úgyhogy amennyiben érdekelne valakit bármilyen info a városról, nyugodtan írhattok nekem: vinfat@freemail.hu
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina