Toszkána ősszel 2.

Olaszország Firenze Una Hotel Vittoria

Ott-tartózkodás ideje: 2007. szept. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 045 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kavics74 Beszámolója

Cimkék: Firenze  Toszkána 

Una Hotel Vittoria értékelése
kavics74 értékelése:

4.2

Az értékelések összesen:

4.2

Eddig 1 utazó értékelte.

A második nap reggele némi autóriasztó-stressz illetve riasztó-kiiktatás (mire is jó, ha van az embernél manikűr készlet!? Ugye-ugye!) után irány Firenze. Moha bá nem volt tisztában a házszámokkal, így alkalmam adódott a hotel körüli negyed lakosságának jó részével megismerkedni, miközben a hotel nevét és fényképét mutató lapot lobogtattam bőszen.

Sikerrel jártam, így cipőcsere után gyorsan irányba vettük a Pitti palotát és a Boboli kertet. Az iránnyal voltak gondjaink – a hotel recepcióján kapott térkép és a Moha bá előzetes információi sehogy nem vágtak egybe. Így fel-alá grasszáltunk az egyik utcán, majd megunva megkérdeztem egy helyit aki igen hangosan és ékes olaszsággal felvilágolt, hogy merre is kell menni a Pitti Palota felé. Megtaláltuk! Meg mi! Itt az első sorbanállós jegyvásárlás fogadott bennünket – ki mondta, hogy vége van a turistaszezonnak!??!? A palotáról leginkább azt lehet elmondani, hogy böhöm nagy. Hogy szép azt kár lenne mondani. De mégiscsak palota. És ha már maga az épület nem is szép, hát teletömték irtó értékes műalkotásokkal.

És egy csöpp kertet is csaptak mögé. Persze, hogy dombra építették! Ezer lépcső. Legalább annyi négyzetméter. De nem tántorodtunk vissza! A Boboli kert felső teraszára kiérve a látványról egy dolog jutott eszembe: megérkeztünk Toszkánába.

A napi kötelező adag fagyi után áttülekedtünk a Ponte Vecchio ékszerboltjait körülvevő turistainvázión és irány az Uffizi. Iszonyat sor fogadott bennünket. Persze foglalt jegyünk sehol. Nem is tudtuk, hogy kell foglalni… Az időzítés remek volt: nagy mázlival bejutottunk mindenféle jegyfolglalás nélkül. Villámturizmust végeztünk ugyan – kevés időnk volt csak zárásig, de örülök, hogy egyáltalán bejutottunk! A Vénusz születése előtt, leesett állal bámultunk jó ideig… (és nem az őr volt jó képű!).

A firenzei hotelünk rettentő modern és nagyon dizájn volt. A lobbyban sarkok helyett lekerekített fal élek, spirál alakú kávézófotelek (na, itt kellenek majd a fotók, mert ezt elképzelni sem lehet), hullámvonalú asztalok az étteremben. A szobához vezető folyosóajtók úgy néztek ki, mint egy-egy festmény egy galériában – a folyósó amúgy feketére volt festve és burkolva. Ha ez nem lett volna elég, akkor egy fekete falú szoba fogadott. A fal műbőrrel bevont „csempével” volt borítva, a négyszögek sarkainál egy-egy pici kékeslila led égett, amit persze ki-be lehetett kapcsolgatni. A tükörfalon, szembe az ággyal egy böhöm nagy plazmatévé, a gardrób valamiért zöldre sikerült és dobogóra rakták. A fürdőszoba egyik falát lespórolták és egy üveget tettek a helyére. Groteszk volt a fekete fürdőkád és vécé és már nagyon vihorogtunk mikor megláttuk a fürdőbe szerelt tévét… Egyáltalán nem praktikus szoba volt, de nagy élmény!

Firenzében töltött második napunkon se unatkoztunk, felmásztunk a zöld-rózsaszín, nagyon monumentális dóm tetejére (sooooook lépcső), megnéztük a környező műemlékeket és palotákat, Dávidot, a gyönyörűt csak ingyenes változatában a főtéren csodáltuk körbe. Végre láttuk Cosimót is, ez alkalommal az elsőt, lovon, bronz változatban. Cosimo és Pius pápa neve egyébként végigkísérte a hetünket – amerre jártunk ők is voltak, csak előttünk néhány száz évvel.

Fájó szívvel búcsút intettünk high-tech és fulldizájn hotelünknek és elindultunk Montecatini Terme felé, ami egy Firenzéhez közeli fürdőváros már évszázadok óta. És bár fürdőbe nem mentünk, de gondoltuk legalább a fíling legyen meg. A hotelünk kis, kedves családi hotel volt, sok szerpentin után, de szép kilátással – jól esett a város zsivaja után a csend és az olajfák látványa.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina