Toszkána õsszel 3.

Olaszország Vada Hotel Residence Ristorante La Ventola

Ott-tartózkodás ideje: 2007. szept. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 865 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kavics74 Beszámolója

Cimkék: Lucca  Pisa  Vada 

kavics74 még nem értékelte!
Még senki sem értékelte ezt a szálláshelyet.

Légy
te az első!

A harmadik napon Lucca volt az első úti cél. A világ legálmosabb városa lehet, mert olyan érzésem volt, mint ahol mindenki alszik. Mintha a mopedek is csendesen jártak volna. Vékony por réteg lepte be az ablakokat és az autókat. Még a piacon is nyugalom uralkodott. Ebben a kis alamuszi városban született Puccini és büszkélkedik a város egy teljesen ovális, házakkal körülvett térrel – ami úgy néz ki, mint egy amfiteátrum csak a lelátón szurkoló emberek helyett mosott zoknik és törölközők veszik körbe a kávézókkal és éttermekkel teleszórt arénát.

Pisa ragyogó fehérséggel fogadott bennünket – a dóm, a keresztelő kápolna, a temető fala és persze maga a dülöngélő torony is csodafehér és szikrázó. Az első szervezett látogatási lehetőség – az eddig tapasztalt kupi és teljes fejetlenség után egy átgondolt és rendezett koncepció. Meglepődtem. Nem tudom mi is tetszett jobban – a gyönyörű dóm az aranyozott plafonnal, a keresztelőkápolna csodás hangzása, vagy a torony félelmetes dőlése. Persze, hogy felmásztunk rá! Nem kérdés. És azt kell mondjam, hogy NAGYON dől. És naná, hogy mi is csináltunk fényképeket, amint tartjuk a tornyot. Mi és még vagy száz turista rajtunk kívül.

Sikerült elcsípni a naplementét a tengerparton. Ennek mi nagyon örültünk, a mellettünk lecövekelt olasz pecázó bácsika kevésbé. Szörnyen csúnya pillantásokat vetett ránk – mi cserébe a csivitelésünkkel valószínűleg a következő két napi halfogást tuti elijesztettük. De a naplemente nagyon szép volt! :)

Szállodánk sajnos az út rossz oldalán volt – így nem a tenger hullámzását hallottuk, hanem az elszáguldó autókat. Immáron harmadik este állapítottuk meg, hogy „ah, de szép a medence” és kerültük el messzire. Pulcsiban és zokniban ücsörögtünk egy üveg bor mellett a teraszon. Na ja, az ember ne akarjon szeptemberben nyaralni és medencében pancsikolni. De nem bántuk, mert finom volt a bor. :)

Regggel kavargó porfelhők fogadtak bennünket, a ha nem akartunk csikorgó fogakat, akkor nem lehetett hangosan vihorogni bőröndlecipelés közben! Egyébként se nagyon volt hangulatunk vihorogni, mert lépcsőkön kellett húzni-vonni igen nehéz cuccainkat. No lift. Volt viszont egy szép fügefa a kertben.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina