MÓRI BORNAPOK

Magyarország Mór

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 07.  - 2007. okt. 07. (1 nap)

1 hozzászólás I 2 408 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Hilda1949 Beszámolója
Szép napot mindenkinek!

Megvallom őszintén, hogy nekem szívem csücske Mór. Közeli kis falucskából, Felsődobosról én ide jártam iskolába. Nem véletlenül izgatottan készültem egy rendezvényre.

Október. Akkor szüret! Igaz, ez évben nagyon hamar elkezdődött a szüret a móri hegyvidéken is. Azonban a Móri híres Bornapokat rendeltetésszerűen október 5-6-7-én tartották meg. E rendezvény már 70 éves múlttal rendelkezik.
Ezen nem is csodálkozom, hiszen a magyar ember szereti a jó bort!! A móri bor pedig ide tartozik finom ízével.

Én személy szerint vasárnap, az utolsó napon mentem, mert nagyon érdekelt a szüreti felvonulás. Éreztem én, hogy akkor kell menni, mert ez tetőzi be a napok fénypontját! Nem is csalódtam. Ahogya megyei lap is megírta: ki lehetett volna tenni a város elejére a táblát: Mór MEGTELT! Komolyan, mert én még ennyi embert nem láttam. Ettől függetlenül mindenki megtalálta a magának, kedvének való szórakozást!

Büszke is voltam hiszen a szüreti felvonulás elején a világoskék egyenruhát viselő Fehérvári Huszárok vonultak mindenki nagy örömére.

A huszárok után Magyarország, az Európai Unió és Mór város lobogóját vivő lovasok következtek. Mazsorettek is vonultak szép, egyforma ruhájukban. A városháza előtt felállított tribün előtt pedig rövid műsort is adtak a felvonulók.
Nem lehetett nevetés nélkül megállni a formaruhás lányokat kísérő oroszlányi bányász fuvózenekar legutolsó tagját - kinek egy doboz sör kandiált ki a zsebéből - hogy attrakcióját önszántából, vagy valami hatás alatt tette, de ahogy fogta kezében zeneeszközét, s közben ide-oda dülöngélt...
Gyönyörű hintajában vonult a megválasztott borkirálynő is. A közeli faluból származó Pintér Zita. Jól mutattak udvarhölgyeivel!!
Táncegyüttesek kavalkádja is nagyon tetszett. Végig táncolták Mór utcáit! Nagyon ügyesek és szépek voltak!!

Lehengerlő látvány volt a helybéli borbrát hölgyek, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend lovagjai, az ezerjót meghonosító kapucinusok csuháját ídéző barna köpenyesek. Több tucat színesebbnél színesebb ruhákat viselő képviselők is üdítően hatottak. Nagy taps fogadta az utcákon végig haladókat! Több ország is képviseltette magát: németek, olaszok is ropták táncukat Mór utcáin. Jókedvűk határalan volt!

Nekem különösen tetszett a Pusztavámiak táncoló csapata!

Természetesen a nézők is részesei lehettek a finom móri bor kóstolásának. Szíves invitálásukra természetesen volt jelentkező bőven.

Nagy sikere volt az idén először felállított tanya világnak is. A kisemberek körében pedig a símogató volt a sláger! Volt olyan kisgyermek, aki életében előszőr simogathatott meg egy barit, bocit, csacsit! Köszönet a szervezőknek!!

Este utcabál zárta e szép rendezvény sorozatot.
Jővőre újra itt leszek!! - megfogadtam.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Guma - 2007.10.19. 13:04

Hilda! Köszönet a szép móri élménybeszámolóért! Jővőre szeretnék én is ott lenni veled. A képeid csodálatosak, a legjobban a kopasznyakú portréd tetszik ! Szenzációsan jó !


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo