Cinque terre

Olaszország Monterosso al Mare

Ott-tartózkodás ideje: 2005. jún. 25.  - 2005. jún. 25. (1 nap)

1 hozzászólás I 7 506 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. máj. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar letcat Beszámolója

Cimkék: Amore  Cinque  Ligure  pizza  tenger  terre 

Pár éve a barátaimmal úgy döntöttünk, hogy Olaszország csizmájának túloldalát, a Ligure tenger gyöngyszemeit fogjuk bejárni. Az egyik ezek közül Cinque terre volt. Öt gyönyörű kis halászfalu Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarole, és Riomaggiore a világörökség részei. Cinque terre La Spezia és Levanto között található. Autóval igazából csak Monterosso al Mare közelíthető meg. Innen kisvonattal lehet bejárni a falukat-erről csak a neten olvastam. Mert mi hajóval mentünk! A hajó elég sűrűn jár. Mindegyik faluban kiköt. Aki pedig szeret gyalogolni az örülhet, mivel a környék valójában a gyalogos turisták paradicsoma, mert 45 km gyalogút kanyarog a teraszos szőlőkertek között, szebbnél szebb kilátátssal! Mi a kettőt közöttit választottuk. Hajóztunk Manaroleig, majd onnan a Via dell' Amore-n sétáltunk Riomaggiore-ig. Nem vagyok ennyire elvakult olasz rajongó -...de az vagyok egyébként! :) -, ezt az utat valóban a szerelmesek útjának hívják!!! Leírhatalanul gyönyörű!!! Az olaszok jó üzletemberek. A szép látványért fizetni kell. 3€ ami egy kicsit bosszantott, hogy miért kell fizetni egy sétaútra, de amikor ott voltam kiderült. :)
Riomagiore-n strandoltunk egy kicsit, majd visszahajóztunk Monterossoba. A faluban sétálva egy kis pékségben ettem a életem legfinomabb pizzaszeletét!
Aki a környéken Toscanaban, Pisaban, Firenzeben, Genovaban várost néz, vagy Viareggio-ban strandol, mindenképp tervezze ezt az 1 napos felejthetetlen progamot!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
sedk - 2007.06.04. 15:12

Két évvel ezelott mi is jártunk Cinque Terre-n, elég sok helyen megfordultunk már Olaszországban, de kevés ilyen gyönyöru helyet láttunk. Az út a parton, a közvetlen a sziklfal mellett, narancs és citromfákkal szegélyezve vezet. Mi júliusban voltunk, végigsétáltunk Monterossotól Riomaggiore-ig, 15 kilóméteres túra a 40 fokban, a barátnom kisebb napszúrást is kapott, inkább május, június, szeptember az elonyösebb idopontok a kirándulásra.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina