Lignano Sabbiadoro 2007 VIDEÓ

Olaszország Lignano Sabbiadoro

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 27.  - 2007. aug. 05. (9 nap)

5 hozzászólás I 21 588 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. szept. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Lignano  Velence 

Nem nagyon volt mit tenni...Ha a "főnök" azt mondja tengerpart, akkor bizony tengerpart. Persze nekem a passzív nyaralás nem nagyon fekszik. Nem szívesen fekszem egész nap a nyugágyon, húzogatom félóránként a napernyőt, hogy árnyékban maradjak s úgy egyáltalán a fekvést -mint fogalmat- a nyaralás alatt bizony próbálom a lehető legkevesebb időtartamra korlátozni. Mert nem aludni utazik az ember 1000 valahányszáz kilómétert, nem? Szóval éppen kapóra jött, hogy kedves barátaink szintén barnulni vágytak s mivel országos jó viszonyban vagyunk s a férfiember nagy röplabdás (amit fekve elég nehéz-bár nem lehetetlen - művelni), elhatároztuk: együtt megyünk! Az első gondolat Görögország volt, ám Szerbián nem volt kedvünk átkocsikázni...Aztán Trogír. Végül -duzzogva- Olaszország mellett döntöttünk. Helyileg pedig Bibióne volt kinézve! Mert a mai világban kilehet-e hagyni a vállalati kedvezményt, ha éppen egy tengerparti felüdülésre fizetik be az embert. Persze, hogy nem! Na, így voltak ezzel sokan mások is, s a különböző bónuszpontok összeszámlálása után azt dobta ki a gép, hogy mehetünk elő, vagy utószezonban...Mi nyáron szerettünk volna menni!!! Persze már annyira beleéltük magunkat a jó kis homokos tengerpartba, hogy nem tágítottunk a régiótól.(Főleg Caorle , Bibióne és Lignanó lebegett lelki szemeink előtt.) Fejlődő világunk információáradatát egy enter megnyomásával szobánkba varázsoltuk s lám, szebbnél-szebb appartmanok látványa kacsingatott nap mint nap felénk. Kellemes elfoglaltság volt. Izgalmas keresgélés vette kezdetét, figyelve a paramétereket, a tengertől való távolságot, a piszkos anyagiakat, szóval mindent.Kb 1 hétig kellett keresgélnünk s egyeztetnünk mire mindenkinek megfelelt kicsinc szállásunk. 2 külön hálószoba, konyha, hatalmas erkély, szóval tökéletesnek mutatkozott. Levélírás angolul, válasz németül, visszaválasz németül, telefon, fax, e-mail. Fizetnünk előre nem kellett!!!
Aztán hosszú várakozás után végre elindultunk...
Hogy izgalmasabb legyen, Ausztria felé vettük az irányt s gondoltuk Szlovénia felé jövünk haza. (Így is lett, de nem jó ötletnek bizonyult, mert időben sokkal hosszabb volt, ráadásul eltévedtünk...)
Maga Lignano egy elnyúlt félszigeten épült kis városka, tipikus tengerparti hangulattal, sétálóutcával, bazársorokkal, nagy éjszakai élettel, szóval mindennel, amire egy magyar túristának szüksége lehet az egész napos lubickolás után.
Természetesen Velencét nem szabad kihagyni, még akkor sem, ha innen kb. 70 km-re található. Mi a változatosság kedvéért vonattal tettük meg az utat.
Összességében azt kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam. Nincs olyan momentum, ami miatt bosszankodnunk kellett volna. Gyönyörű tengerpart(kék zászlós), igényes kiszolgálás mindenhol, a szállás szuper volt, ráadásul olcsó, az esti élet fergeteges, Velence felejthetetlen...
Nem hittem volna, de visszavágyom...!!!

ui:Azt hiszem a vonatos kaland színesítette ittlétünket. Alternatívában nincs hiány. Tengerpart lévén kézenfekvő lenne a hajókázás, de 90 kilométert hánykolódni (és hányni) a tengeren…!Hmm, nekünk valahogy ez nem jön be…Aztán az autó. Mostanság sok van belőlük, büdösek és képesek nagyon hosszú sorokba összeverődni, ami rabolja az időt, bosszúságot okoz, magas vérnyomás, szívritmus zavarok, korai halálozás! Nyaralás közben nem igazán ajánlatos. Sőt, máskor sem!...A magánrepülő túl giccses, sznobok nem vagyunk, meg az eklézsia sem áll valami fényesen. Vidéki gyerekek lévén a vonat mellett döntöttünk! Persze volt, van és talán még egy ideig lesz egy kis bökkenő. Lignanóban nem igazán találsz belőlük úgy kb. egyetlen egyet sem. (Vagy ha igen, nem ott vagy.) Szóval Latisanáig –ahol a kelet-nyugati train vonal húzódik- valahogy el kell jutni. Duzzogva bár, de az autó mellett döntöttünk. Kb 15 perces kényelmes nézelődés 4 sávos egyenes úton, gyönyörű mediterrán tetejű házakkal tarkított útvonalon. Latisana közepén az állomás. Mikor odaértünk, már szinte bent állt a vonat, így kutyafuttában megvásároltunk 4 db olyan jegyet, ami csak Velencéig szólt és érvényesítés után 6 óráig használható fel. Ehhez képest mi oda-vissza ezzel utaztunk, ráadásul nem érvényesítettük…(5 szó volt angolul ráírva a jegyre, de mi nem vettük a fáradtságot, hogy elolvassuk.)Ellenőr nem jött…Sem aznap, se másnap…Először, mikor odaértünk olyan esőt kaptunk, mint ide Nagykáta! Gondolhatod, milyen fájó szívvel bámultam a Szentélyt, tudva, hogy aznap nem tudok belépni...Egyébként nem volt olcsó a jegy, de ha a fejem tetejére állok sem emlékszem már mennyiért vesztegették. Talán 15 euró, de csak oda…Ami pedig a célállomást illeti, tévedsz! Bizony ez a vonat meg sem áll Velence „közepéig”. Persze kicsikét túlzok, de ha kisétálsz az állomásról rögtön a Cá D’Oro-t látod magad előtt, cicomás gondolákon Giuseppék szelik kalapban a Vaporettók által felkavart csatorna vizét…szóval semmilyen más eszközre innen már szükség nincs, 2 erős lábra csak és egy örömittas tekintetre…!
Feltöltve: 2007. dec. 21.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
moncsi67 - 2008.05.23. 19:41

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Azért tűnődtünk a vonaton, mert 2 éve amikor Caorléban nyaraltunk kocsival mentünk Velencébe és hát szörnyű volt, a parkolás drága, a vaporettó tömve. Első alkalommal olyan zuhét kaptunk a nyakunkba, hogy visszarohantunk a szálásra, másnap újra nekiindultunk. Szép volt, de megint vágyódom oda.Szóval köszi az infót.

tantras - 2008.05.23. 15:33

Miért lenne baj, kedves moncsi67!?Örülök, ha segíthetek. Csak most hirtelen azon tűnődöm, hogy inkább az élménybeszámoló végét egészítem ki a vonatos kalanddal, mert itt túl hosszúra nyúlna mondanivalóm...Egyébként kérdezz nyugodtan! Üdv

moncsi67 - 2008.05.23. 10:55

Kedves Tantras!Nyáron utazunk Lignanoba és a Velencei vonatos kirándulás érdekelne nagyon. Kb mennyibe kerül egy jegy, hova jutunk el vonattal, lehet hülyeséget kérdezek de a vonat nem megy be Velencébe ugye? Még más eszközre is át kell szállnunk? Lhet hogy még foglak faggatni.Nem baj?

tantras - 2008.04.22. 08:21

Kedves Berekali!Óh, hát akkor Te nagy szakértője vagy ennek a régiónak! Fényképek? Útibeszámoló? (Talán tavasszal még szebb lehet, mint nyáron.) Én mindenesetre várom írásaidat!!!Minden jót!

berekali - 2008.04.12. 20:56

Sziasztok! Nagyon örülök,hogy valaki ugyanolyan pozitív élményekkel tért haza, mint mi immár 18 éve minden ősszel!Ez lesz az első tavaszi "nyaralásunk" mivel a kislányunk szeptemberben iskolás lesz! Még sok ilyen kellemes napot kívánok Nektek! Ismeretlenül is üdvözlettel Berekali


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina