Prilep

Macedónia Prilep

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jan. 05.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 135 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. jan. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vix Beszámolója

Cimkék: Macedónia  Prilep 

Skopje-Prilep busszal kb 2-2,5 óra. Ez sok mindentől függ. Az én buszom eleve később indult, ráadásul erősen havazott is, na és két helyen 10-10 (?) percre megáll a busz pihenni is. Az oda-vissza jegy 430 denarba, azaz közel 1720 forintba került. Prilep azt gondolom, nem csalogat sok látványossággal. A krusevói látogatásomat követő napon volt némi szabadidőm, amikor is mászkáltam egy kicsit a városban. A török „belváros” megismerésével nem igazán telik el sok idő. Az óratorony, valamint a régi mecset romjain kívül egy ortodox templomot sikerült meglátogatnom. Az utcák között barangolva rengeteg fából készült keretszerű tákolmányt láttam. Ezekben szárítják a dohányleveleket. A nyári időszakban a lakások teraszaitól elkezdve az utcákon, a garázsok tetején mindenhol a dohányt szárítják.
Vasárnap délelőtt lévén meglehetősen nehéz volt olyan helyet találnom ahol ehetek valamit. Végül sikerült találnom egy helyet, ahol ehettem egy toastot és ihattam egy teát 70 denárért – kb. 280 forintért.
Azon, hogy a busz, vagy a vonat akár fél órákat is késik nem szabad meglepődni…….mi már csak összenézünk, és annyit mondunk………..ez Macedónia Nem mondhatnám hogy a pontosságukról híresek a macedón emberek, amit persze ők is nagyon jól tudnak.
A buszmegállóban tömegével állnak a taxisofőrök utasra vadászva. Az hogy meg akarják fűzni az utast, finom kifejezés. Szinte ragadnak az emberre. Kupacban állva kiabálják a városok neveit – Bitola, Krusevo, Skopje – bárhová elvisznek, ahová szeretné az ember.
Végül megérkezett a buszom és visszajutottam Skopjébe:-)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina