Párizs

Franciaország Párizs

Ott-tartózkodás ideje: 2008. feb. 21.  - 2008. feb. 25. (4 nap)

1 hozzászólás I 5 515 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Szisznyoka Beszámolója

Cimkék: Párizs 

1 nap:
Délelőtt 9.40-kor indultunk Ferihegyről. A repülőút probléma mentes volt. Leszállás után a táblák alapján könnyen megtaláltuk a RER indulási helyét. Az odavezető úton az információs pultnál meg tudtuk venni a 4 napos múzeumkártyát és a 2 napos L'open Tour jegyünket. Igaz az utóbbival volt egy kis fennakadás, mert itt nem volt 2 napos, de a másik információs pulttól átszaladt egy hölgy 7 db-bal. Így folytattuk az utat a RER felé. A RER jegyet csak hosszas sorbanállás után tudtuk megvenni 8.20 euróért.( tömeg volt) Felszálltunk, majd rövid időn belül már le is szálltunk a St. Michel állomásnál. A szállodánk a Hotel Du Commerce volt. Viszonylag hamar meg is találtuk ( GPS, de nélküle sem lett volna bonyolult :-) ). Sajnos a 4 szobából csak kettő volt még kitakarítva, így várnunk kellett. :-( Ez alaposan átrendezte a programunkat. Bepakolás után elmentünk a d' Orsay múzeumba. (Szerencsénk volt nem volt sorbanállás. Bezzeg mikor kifelé jöttünk, már tekintélyes sor volt. Egyébként a Versailles-i kastélyt és az Eiffel tornyot kivéve sehol nem kellett sorban állnunk.) Útközben megnéztük a Francia Akadémiát. Miután a múzeumban térdig jártuk a lábunkat visszaindultunk a szállodához. Útközben megejtettünk egy bevásárlást. Miután a kajákat is elhelyeztük a megfelelő helyen, a szállodától nem messze lévő kínaiban megvacsoráztunk és nyugovóra tértünk.
2. nap:
Reggeli után, amit a szálloda külön erre a célra kialakított részében elfogyasztottunk ( van mindenféle evőeszköz, pohár, bögre, micro és kávéautomata) elindultunk Versailles-be. A St. Michel állomásnál szálltunk fel a C jelű RER-re. Ezzel a végállomásig mentünk. Innen séta a kastélyig. Megnéztük a kiállítást és sétáltunk, meg kisvonatoztunk a parkban. Majd vissza a RER-hez. Most a d'Orsay múzeumnál szálltunk le. Innen séta a Louvre-ig. Itt lejártuk a lábunk maradékát.:-)) megnéztük a " kötelező" dolgokat és utána mindenki azt, ami számára érdekes volt. Elindultunk hazafelé, de közben még betértünk a latin negyed hangulatos utcácskáinak egyikébe elkölteni a vacsoránkat.
3. nap:
Reggel elsétáltunk a Panthéonba. Innen a Luxembourg kerthez. Itt felszálltunk a L' open Tour buszra ( narancssárga kör) Elmentünk az Invalidusok dómjáig. Itt átszálltunk a zöld jelű buszra. Ezek után következett a III. Sándor híd, a Petit és a Grand Palais. A Champs Elysees. a Diadalív, a Trocadéro és az Eiffel torony. Itt szerencsére nem kellett sokat sorban állnunk. Kb. 3/4 óra alatt feljutottunk a csúcsra. Innen pazar a kilátás. 1000 fénykép elkészítése után visszaereszkedtünk a földre. Vissza a zöld jelű buszra és irány a Notre-Dame. Miután megnéztük ( a toronyba nem mentünk fel, mert nem bírtuk volna a 422 lépcsőt) beültünk egy francia étterembe vacsorázni. 12 euró volt egy 3 fogásos menü. Minden fogásnál 3 féléből lehetett választani. Vacsora után séta a Városházához, ahol jelenleg korcsolyapálya is üzemel. Majd a szállodához vezető úton gyönyörködtünk a kivilágított Párizsban.
4. nap:
Ismét tettünk egy próbát a Notre-Dame-mal, de megint mise volt, így nem mindent tudtunk lefényképezni. Innen a Sainte-Chapelle-hez mentünk. Miután megnéztük felszálltunk a kék jelű buszra és tettünk vele egy kört. Megnéztük a Bastille helyét, az új Operaházat, az új könyvtár épületét és a modern városrészt. Majd következett a narancssárga busz, amivel ismét elmentünk az Invalidusok dómjához. Itt megintcsak felszálltunk a kék jelű buszra és elmentünk a La Madeleine-ig. Innen elsétáltunk a La Fayette-ig, ami előzetes híresztelések ellenére vasárnap zárva volt. Így jártunk:-(( Innen a sárga jelű busszal elindultunk a Sacré-Coeur-höz. Közben megnéztük az Operát, a Moulin Rouge-t. A Templom megtekintése után tettünk egy sétát a Montmartre-on. Vettünk emlékbe egy kicsike képet. :-) Vissza a sárga jelű buszra, amivel elmentünk a végállomásig ( La Madeleine). Közben láttuk a Gare du Nord-ot és a Gare du l' Est-et. Kisétáltunk a Concorde térre, majd végig a Tuileries kerten a Louvre-ig. Innen irány a Pompidou központ. Majd vissza a latin negyedbe vacsorázni. Esti séta a blvd. St. Germain-en és lefekvés.
5. nap:
Reggeli után irány a St. Michel állomás és a B jelű RER. Ezzel mentünk a reptérre. Nagynehezen megtaláltuk a check in pultot, ahol közölték, hogy a gép 1 órás késéssel indul. Így jobb dolgunk nem lévén végigjártuk a duty free shopokat és maradt idő egy utolsó francia kávéra is.

A leírtakon kívül még számtalan látnivalót láttunk jövet-menet, de lehetetlen mindegyiket felsorolni. A város nagyon szép és hangulatos. Tetszik, hogy dugó csak vasárnap délután van. :-) Legalábbis mi csak akkor láttunk. Hihetetlen, hogy annyi benne a látnivaló, hogy az ember szinte egy lépést sem tud megtenni anélkül, hogy legalább 2 ne lenne az orra előtt.
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
vadasz - 2008.03.01. 10:28

Nagyon tetszik nekem ez a Párizsi élménybeszámoló.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina