Világörökség - Királyi városok körutazás Marokkóban

Marokkó

Ott-tartózkodás ideje: 2005. márc. 14.  - 2005. márc. 21. (7 nap)

0 hozzászólás I 7 905 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: agadir  casablanca  fes  ifrane  marrakech  meknes  rabat  volubilis 

A rádióban hallottunk először erről a körutazásról, s kiváncsiak lettünk erre az afrikai országra. A márciusi időpontot választottuk, akkor még nincs nagy meleg. Jól is tettük, mert így is melegünk volt sokszor, de olyan jól szervezte a Best Reisen Iroda a programokat, hogy délidőben mindig otthon pihenhettünk. Nagyon sok érdekes dolgot láttunk ebben a " legnyugatibb keleti " országban. A szállodákban maximálisan megtesznek a vendégért mindent, nem volt okunk panaszra. Egy szép köruton vettünk részt: Marrakech-BeniMellal-Ifrane-Meknes-Fes-Volubilis-Rabat-
-Casablanca-Marrakech-Agadir útvonalon. Láttunk sok szép várost, de elmentünk nagyon szegény faluk mellett is. Olyan házakat is láttunk, ahol egy darab ponyva volt a tető, a gyerekek kéregetnek, egy ellentmondásos ország Marokkó. Casablancában a gazdag negyeden is áthajtott buszunk, tátva maradt a szánk a paloták láttán.
Az egyik nagy élményünk Fes királyi város Medinája. Felírtam az idegenvezetőnk által mondottakat: 9441 utca van, 800 ezer ember lakik itt, ne ijedjünk meg az állapotokon! Az UNESCO ki akarta őket költöztetni, adott nekik pénzt, s fel akarta újítani a Medina területét, de nem voltak hajlandók elköltözni innen az emberek. Így élnek évszázadok óta, pici helyen, csacsikkal fuvarozzák az árujukat,kézzel festik a vásznakat, gyerekek készítik a kovácsoltvas termékeket,s a szebbnél-szebb bőr árukat. Ők még a szerencsések közé sorolhatók, dolgozhatnak. Van itt a Medinában egyetem is, s élnek itt nagyon gazdagok is! Két segítőt is kapott maga mellé az idegenvezetőnk, hogy el ne tévedjünk a szűk kis sikárokban.
A másik nagy élmény Marrakechben a Jemna el Fna tér. Ide kétszer is elmentünk, egyszer még világosban, amikor egy normál tér kinézete volt, aztán este is. Akkor az ezeregyéjszaka világába csöppentünk bele. Hatalmas területen árusok pakoltak ki, meleg ételek "fehér"
abrosszal letakart asztalokon, különféle húsok, kolbászok, birkafejek, gőzölgő kondérok, kígyóbűvölők, táncosok, mesemondók, fogorvos -aki elött az asztalon többszáz kihúzott fog. Zene minden fele, fekete fiúk doboltak, izgalmas-félelmetes-lenyügöző volt a tér hangulata! Ez minden este így megy, az év 365 napján, s ez is a Világörökség része!
Számomra a Casablanca című filmből ismerős Rick kocsmája tett nagy hatást, örültem, hogy ott járhattam az asztalok között, láthattam a film képeit a falon, a fekete zongorát, tudva azt, hogy egyetlen kockát sem vettek itt fel a filmbeli jelenetek közül.
Utazásaink közül ez volt a legemlékezetesebb, reméljük egyszer még eljutunk újra Marokkóba, hisz van ott még sok érdekesség számunkra.
Feltöltve: 2008. márc. 15.
Értékeld az élménybeszámolót!
6 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo